НовиниЧеркасиВиїжджати з України чи ні? "За" і "проти"

Виїжджати з України чи ні? “За” і “проти”

-

- Advertisment -
Я хочу поговорити про евакуацію. Зараз багато моїх співвітчизниць (пишу фемінітив, бо переважно це жінки) розриваються між бажанням виїхати в безпечне місце і лишитись в Україні. Бо тут рідні, бо тут наша земля, бо є відчуття, що ти ніби зрадниця якась, вони там сидять під обстрілами, а ти просто в бомбосховище задовбалась бігать серед ночі.
евакуація виїзд за кордон
nv.ua

Так от шо я хочу сказать:

  • Врятувати наших дітей від смерті, фізичної або психічної травми – так само важливо, як і подавать патрони. Бо навіть, якщо всіх нас тут уб’ють, наші діти мають вирости і помститись за нас. Тому якщо у вас є діти, а також є можливість поїхати з нею в безпечне місце – зробіть це. Там ви будете кориснішими, ніж героїчно мерзнути по підвалах. А наші військові будуть воювати впевненіше знаючи, що їхні найдорожчі – в безпеці.
  • Якщо у вас навіть немає дітей, але ви нічим фізично не можете зараз бути корисні своїй армії або цивільним – можете теж виїжджати без тягаря на совісті. Особливо якщо у вас паніка і вам реально страшно. Бо допомагати країні зараз можна віддалено: інформаційні війська теж воюють, налагоджувати поставки, скеровувати людей, відповідати на дзвінки гарячих ліній – все це можна робити навіть з іншої країни. Але в критичний момент вас тут не доведеться рятувати і ви точно не станете обузою.
В цих випадках виїжджати не соромно! Для мене люди, які вивозять жінок з дітьми зараз такі ж герої, як і інші волонтери, які забезпечують армію! Бо це, бляха, збіса важко і збіса відповідально. Якщо у вас транспорт і можливість робити це регулярно – напишіть мені, бо потреба – величезна.
НЕ виїжджайте, якщо ви – здорова, психологічно стійка людина, яка готова фізично захищати свій дім. Якщо ви людина, яка зараз працює в критичній інфраструктурі: медицині, енергобезпеці, продовольчій промисловості, транспортній сфері, тощо. Якщо ви – ефективний волонтер, який фізично допомагає, доглядає, возить, носить, пакує, годує. Якщо ви УЖЕ в безпеці – живете на південному заході України. Або якщо проти думки про евакуацію повстає все ваше нутро – не можна йти проти себе.
Гірше тим, хто хоче, але вже не може цього зробити і тепер відчайдушно волає про допомогу. Подумайте, де ваше місце, щоб бути зараз на 100% ефективними, а не просто існувати.
Звісно, це все мої суто суб’єктивні думки. Але сподіваюсь, вони допоможуть комусь вирішити дилему.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікторія Феофілова
Вікторія Феофілова
громадська активістка
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x