НовиниЧеркасиВиїжджати з України чи ні? "За" і "проти"

Виїжджати з України чи ні? “За” і “проти”

-

- Advertisment -
Я хочу поговорити про евакуацію. Зараз багато моїх співвітчизниць (пишу фемінітив, бо переважно це жінки) розриваються між бажанням виїхати в безпечне місце і лишитись в Україні. Бо тут рідні, бо тут наша земля, бо є відчуття, що ти ніби зрадниця якась, вони там сидять під обстрілами, а ти просто в бомбосховище задовбалась бігать серед ночі.
евакуація виїзд за кордон
nv.ua

Так от шо я хочу сказать:

  • Врятувати наших дітей від смерті, фізичної або психічної травми – так само важливо, як і подавать патрони. Бо навіть, якщо всіх нас тут уб’ють, наші діти мають вирости і помститись за нас. Тому якщо у вас є діти, а також є можливість поїхати з нею в безпечне місце – зробіть це. Там ви будете кориснішими, ніж героїчно мерзнути по підвалах. А наші військові будуть воювати впевненіше знаючи, що їхні найдорожчі – в безпеці.
  • Якщо у вас навіть немає дітей, але ви нічим фізично не можете зараз бути корисні своїй армії або цивільним – можете теж виїжджати без тягаря на совісті. Особливо якщо у вас паніка і вам реально страшно. Бо допомагати країні зараз можна віддалено: інформаційні війська теж воюють, налагоджувати поставки, скеровувати людей, відповідати на дзвінки гарячих ліній – все це можна робити навіть з іншої країни. Але в критичний момент вас тут не доведеться рятувати і ви точно не станете обузою.
В цих випадках виїжджати не соромно! Для мене люди, які вивозять жінок з дітьми зараз такі ж герої, як і інші волонтери, які забезпечують армію! Бо це, бляха, збіса важко і збіса відповідально. Якщо у вас транспорт і можливість робити це регулярно – напишіть мені, бо потреба – величезна.
НЕ виїжджайте, якщо ви – здорова, психологічно стійка людина, яка готова фізично захищати свій дім. Якщо ви людина, яка зараз працює в критичній інфраструктурі: медицині, енергобезпеці, продовольчій промисловості, транспортній сфері, тощо. Якщо ви – ефективний волонтер, який фізично допомагає, доглядає, возить, носить, пакує, годує. Якщо ви УЖЕ в безпеці – живете на південному заході України. Або якщо проти думки про евакуацію повстає все ваше нутро – не можна йти проти себе.
Гірше тим, хто хоче, але вже не може цього зробити і тепер відчайдушно волає про допомогу. Подумайте, де ваше місце, щоб бути зараз на 100% ефективними, а не просто існувати.
Звісно, це все мої суто суб’єктивні думки. Але сподіваюсь, вони допоможуть комусь вирішити дилему.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікторія Феофілова
Вікторія Феофілова
громадська активістка
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x