додому Новини Вихованець "Черкаських Мавп" спробує свої сили у найсильнішій лізі планети

Вихованець "Черкаських Мавп" спробує свої сили у найсильнішій лізі планети

0

Український атакуючий захисник "Канзасу" Святослав Михайлюк йде на драфт найсильнішої баскетбольної ліги планети – НБА, але не наймає для цього агента. До 24 травня гравець збірної України ще може зняти свою кандидатуру для драфту або остаточно залишити її.

"Ми на 100% підтримуємо Сві в цьому рішенні. Я знаю, що він дуже серйозно готувався до цього. А після преддрафтового комбайна, він на основі відгуків прийме зважене рішення. Для цього такі правила і створені. Для нас форма заявки на драфт не стала сюрпризом. Ми цього очікували", – наводить слова головного тренера "Канзасу" Білла Селфа видання basket.com.ua.

"Канзас" підготував мене до такої можливості й після спілкування із тренером Селфом, моєю родиною та одноклубниками, моїм планом стала спроба вивести свою гру на новий рівень, для цього я буду важко працювати. За три сезони у Канзасі я серйозно виріс як гравець і як особистість. Я грав під керівництвом відмінних тренерів і разом із відмінними гравцями, багато з яких вже грають у НБА. Я став сильнішим завдяки тренеру Худі й з кожним сезоном поліпшував свою гру в цілому. Потрапити у НБА це мрія кожного баскетболіста, а відмова від агента дозволить мені оцінити мої шанси після комбайна і преддрафтових тренувань", – зазначив Святослав.

Нагадаємо, що 19-річний Михайлюк є вихованцем "Черкаських Мавп". На чемпіонаті Європи з баскетболу 2013 року серед 16-річних виступав за збірну України та увійшов до символічної п'ятірки першості U16.

У серпні 2014 року у віці 17 років дебютував у складі збірної України, ставши наймолодшим гравцем в історії чемпіонатів світу.

Із 2014 року виступає за баскетбольний клуб Канзаського університету "Канзас Джейхоукс". У сезоні 2015/2016 увійшов до символічної збірної Ліги і отримав нагороду Julius Erving Award Watch List.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уболівальник "Черкаських Мавп" виграв 35 000 гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version