НовиниЧеркащинаВихованці черкаського дитсадка потрапили до лікарні з кишковою інфекцією

Вихованці черкаського дитсадка потрапили до лікарні з кишковою інфекцією

-

- Advertisment -

Декілька дітей, які відвідують Черкаський дошкільний виховний заклад № 65 "Котигорошко", потрапили до лікувальних закладів міста.

Про це інформує "Прочерк".

За словами заступника директора обласного лабораторного центру МОЗУ Миколи Тищенка, наразі лабораторний центр має інформацію про хворобу двох дітей. Хоча місцеві жителі говорять про сімох хворих.

У четвер, 28 листопада, із міської інфекційної лікарні надійшло екстрене повідомлення про гостру кишкову інфекцію (із знаком питання) дитини, яка відвідує ДНЗ № 65.

2 грудня з цієї ж лікарні надійшло повідомлення про надходження ще однієї дитини з попереднім діагнозом "гостра кишкова інфекція". Обоє дітей відвідує ясельну групу.

Беручи до уваги, що раніше були й інші випадки захворюваності в різних групах, у п’ятницю до дошкільного закладу виїжджала бригада фахівців лабораторного центру. Було взято проби на патологічну мікрофлору та вірусологію із харчоблоку, від вихователів, дітей і залишків їжі за дві доби. Нині матеріали в роботі. Аналіз триватиме три дні.

"Наразі говорити про спалах кишкової інфекції не можна, оскільки спалах передбачає три і більше випадків захворюваності", – пояснив Микола Миколайович.

За його словами, якщо буде встановлено, що діти справді отримали кишкову інфекцію, відповідне повідомлення буде спрямовано до Головного управління Держпродспоживслужби, яка має наглядові функції, для відповідного реагування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині студентки отруїлися грибами.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x