НовиниЧеркащинаВиставка сценографії відомих місцевих художників дісталась Черкас (Фото)

Виставка сценографії відомих місцевих художників дісталась Черкас (Фото)

-

- Advertisment -

Театральні костюми та убранство сцени з вистав, якими захоплювались глядачі по всій країні. Напередодні в Черкасах стартувала виставка "Сценографія. Театральний костюм". Усі її експонати створені художниками Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру ім.. Шевченка Наталки та Сергія Ридванецьких.

Нещодавно кращі роботи художників були виставлені у Львівській галереї сценографії. Нині ж доторкнутись до закулісся і побачити всю експозицію можна і в Черкасах – в стінах музею Кобзаря. Побували на відкритті виставки й кореспонденти vikka.ua

В експозиції представлені ескізи, макети, сценічні костюми та світлини з близько двох десятків вистав. Ридванецькі розповідають: це – яскрава, але невелика частинка їхньої щоденної роботи. Адже за роки своєї творчості співпрацювали з 37 українськими режисерами, створювали для різноманітних постановок убранство сцени та костюми.

До черкаської ж виставки відбирали ті спектаклі, які найбільше припали до душі самим художникам і особливо запам’ятались глядачам. Аби якомога більше прихильників театру змогли зсередини побачити, як з’являються декорації та костюми: від створення ескізів та макетів до втілення на сцені під час вистави. А оскільки експозиція виставлена в музеї Кобзаря, то більшість експонатів пов’язані саме зі спектаклями, поставленими за творами Тараса Шевченка. Хоча не обійшлось і без гоголівських персонажів, витонченого українського бароко та футуристичних образів.

"На жаль, не всі макети із тих, які хотілось би показати глядачам, ми з могли тут представити. Багато з них було втрачено під час пожежі в театрі, – розповідає Наталка Ридванецька, і додає: демонструють тут не лише свої таланти, а й роботу усього колективу, який трудиться над створенням театрального оздоблення. – Це лише здається, що в театрі ти нічим не обмежений – фантазуй досхочу, втілюй ідеї. Насправді ти обмежений текстом, технічними та фінансовими можливостями театру, баченням режисера… відштовхуючись від цього всього ми, разом з кравцями, швачками і ще величезною командою, творимо те, що ви сьогодні бачите".
 

Триватиме виставка до 15 січня прийдешнього року. То ж усі охочі ще мають змогу побачити усе на власні очі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Черкасах стартувала унікальна акція для місцевих підприємців. Тим дають можливість зробити наше місто територією добра.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x