НовиниЧеркащинаВисокий тиск і блювання кров’ю: черкасці розповіли про симптоми...

Високий тиск і блювання кров’ю: черкасці розповіли про симптоми свого "не отруєння" після труєння шкідників компанією-управителькою

-

- Advertisment -

Нестерпний їдкий сморід, білий токсичний серпанок у санвузлі, опісля – жахливе самопочуття й госпіталізація. Такими наслідками обернулись для мешканців черкаської багатоповерхівки на вулиці Крилова роботи працівників управительської компанії з труєння шкідників у підвалі одного з під’їздів. Втім напередодні міські владці разом з управителем заявили: отруєння містян не було, адже воно не було зафіксоване медиками. Усі симптоми ж назвали простою панікою мешканців будинку. Однак ті обурені такими заявами. Про події й відчуття вчорашнього дня розповіли кореспонденту ВІККА.

Оксана Слободяник мешкає на 6 поверсі цього будинку. Тому її родині – матері й дітям – дісталось чи найменше, ніж сусідам. Усе – завдяки тому, що вчасно евакуювались з квартири, практично одразу як відчули сморід з кухні. Однак все одно почувались зле, хоч і відмовились від госпіталізації. У всіх, хто постраждав, каже, окрім усіх інших симптомів, спостерігаався однаково високий тиск. 

Менше пощастило пані Олені. Жінка проживає на першому поверсі – просто над підвалом. Учора була вдома з трьома онуками. Каже, спочатку почула звук пульверизатора, вже потім – хімічний запах, схожий на фарбу.

"Я спершу подумала, що це хтось із сусідів робить ремонт. Але коли відчинила двері у санвузол, там все було сизе, – згадує Олена Чабан. – Я встигла зачинити витяжку, однак стілець вже звідти я не встигла витягти, бо дихати не було чим. І внучата почали задихатись, одразу спазми в горлі і блювота. А в результаті в заключенні лікарів – ОРВІ та отит… На сьогодні в малих піднялась температура, бо до того всього три години надворі провели".
 

Коли ж жінка з малюками вибігла на вулицю, зустріла там працівника "Нової якості". Той заявив, що засіб повністю безпечний. Хоч сам до підвалу більше не спустився.

Батьки пані Марини після візиту до їхнього будинку дезінсекторів досі знаходяться в лікарні. Подружжя проживає на другому поверсі.

"Вони якраз знаходились в районі вбиральні й ванної, тому й потрапили в цю білу димку.  Мама була на балконі почала задихатись. Сильний напад стався у батька – блював кров’ю, обличчя вкрилось плямами – сусіди підтвердять, – розповідає про самопочуття батьків. – Горло у них досі болить".
 

Жінка боїться, що правду місцева влада намагатиметься приховати від черкасців. Це стало зрозуміло після пресконференції, яку напередодні дали владці, зокрема заступниця мера Людмила Бордунос та керівник компанії-управительки Андрій Бортник. Ті заявили: масового отруєння в багатоповерхівці не було, а симптоми у її мешканців – усього особиста реакція на подразник. Такі заяви неабияк обурили людей, адже наслідки такого "не отруєння" вони відчувають і сьогодні. Тому налаштовані рішуче: разом шукатимуть істину і вимагати, аби винні в такому недбальстві були покарані. 

Facebook / Олександр Радуцький 

Тим часом управлінська компанія, називаючи подію політичною провокацією, опублікувала реєстраційне свідоцтво дезінфекційного засобу, яким обробляла підвали напередодні. Щоправда, з уже протермінованим строком дії документу.

Facebook / "Нова якість"

Також у "Новій якості" заявили про повну безпечність засобу, що заперечує паспорт безпеки речовини з офіційного сайту компанії виробника. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській багатоповерхівці масово потруїлися люди. 

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x