НовиниЧеркащинаВишиванки та суперрюкзаки: черкащани розповіли, як економлять на зборах...

Вишиванки та суперрюкзаки: черкащани розповіли, як економлять на зборах першокласників до школи

-

- Advertisment -

Шкільна форма, ранець, яскраві обкладинки зошитів, фарби, пензлі, олівці. Новенькі речі для нового життя. Для багатьох першачків підготовка до школи – справжнє свято. Чого не скажеш про батьків. Адже зібрати дитину до школи, як то кажуть, з нуля, за підрахунками черкаських сімей, обійдеться у 4-6 тисяч гривень. Найдорожчим пунктом у цьому списку є шкільна форма, до якої обов’язково має йти вишиванка. Охочі не переплачувати за шкільні речі відправляються на шкільний ярмарок. Як скупляються та на чому економлять батьки майбутніх першокласників, дізнавався сайт vikka.ua.

Мати двох доньок Оксана зазначає, що минулорічні збори старшої Валерії до 6-го класу сімейному бюджету обійшлися у 3 тисячі гривень.

"Цьогоріч до школи йде наша молодша Вероніка. На щастя, деякі необхідні речі у нас вже є. Наприклад, вишиванка, яку ми купували для дитячого садочку. Торік ми її взяли за 280 грн, а зараз дівоча вишиванка вартує 460 грн. Також нам не доведеться купувати всю необхідну канцелярію: дещо залишилося від старшої доньки. Якщо економити, то, думаю, дитину до школи можна зібрати і за 4 тис. грн. А взагалі це десь 5-6 тисяч", – зазначає черкащанка.

Дехто з батьків каже, що вартість зборів дитини залежить від школи та вимог. Батьки майбутнього першокласника Богдана радіють, що почали готуватися заздалегідь. Принаймні черевики хлопчику придбали ще навесні. Тоді вони вартували 400 грн.

"Піджак та брюки ми купили за 1,2 тис. грн. Тільки що придбали спортивний костюм за 450 грн. Загалом зібратися до школи, за нашими підрахунками, вартує десь 5 тис. грн", – каже мама Богдана.

Продавчиня зі шкільного ярмарку Марина Іванівна зазначає, що наразі власник її ятки намагається віддавати речі по закупівельній ціні. Тому вартість дівочих костюмів та сарафанів у них дуже демократична.

"Блузи по 50 грн і вище, вишиванки вартують 325 грн, 350 грн, 370 грн. Дівочий костюм (піджак і спідницю) можна купити за 100 грн, піджак із брюками – за 150 грн", – зазначає продавець.

Реалізатори костюмів на хлопчиків кажуть, що одягти у "двійку" першачка можна за 900-1000 грн.

Бавовняні вишиванки на хлопчиків можна придбати від 278 грн. Трикотаж вартує від 175 грн.

Туфлі на першачка обійдуться у 300-600 грн, в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені.

За словами однієї з продавчинь, дитячі спортивні костюми у порівнянні з минулим роком, зросли в ціні на 40-50 грн. Вартують вони від 450 до 570 грн.

Канцелярія обійдеться батькам у 500 грн, але на ній можна зекономити. За словами продавців, скупити дитину до школи можна і за 350 грн.

Великий розбіг цін на рюкзаки: від 350 грн до 1 тис. грн.

"Найдорожчі – це суперрюкзаки. Їх словами важко описати, треба помацати, як зроблені лямки, подивитися, як все оснащено усередині. Гарна якість. До деяких в наборі йдуть сумки для змінного взуття, а ще іграшка та стрічка для волосся у дівочому варіанті рюкзака", – пояснює продавець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із вересня у черкаських школах може збільшитися кількість інклюзивних класів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x