НовиниЧеркащинаВишивальниця із Черкащини організувала проект «Сорочка для захисника» (ВІДЕО)

Вишивальниця із Черкащини організувала проект «Сорочка для захисника» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Оксана Поступак із Черкащини разом із майже півсотнею майстринь зі всієї України виготовляють вишиванки для українських військових. Почалося все із замовлення сорочки для подруги пані Оксани, яка служить в ССО. Обереговий одяг вишивають із молитвою і думками вдячності. Повідомляє власкор ВІККА.

вишиванка сорочка для військових

Вишита сорочка з особливим орнаментом призначена для українського військового. Це лише одна із багатьох, яку виготовили в рамках проекту «Сорочка для захисника». Почалась ініціатива із подруги пані Оксани, яка служить у силах спецпризначення. Захисниця замовила для себе бойову вишиванку. Майстриня ж вирішила, що такі сорочки мають бути в усього загону. На заклик відгукнулися близько тридцяти вишивальниць із усієї України.

ОКСАНА ПОСТУПАК, ВИШИВАЛЬНИЦЯ:

«Є дівчина, яка пережила окупацію в Чернігові і наразі приєдналася до нашого проекту і збирається вишивати сорочку. Вона дуже просила знайти захисника, який був у її місті. Захисник знайшовся».

Зараз у проекті залучені майже п’ятдесят вишивальниць та кравчинь: зі Львівщини, Волині, Сумщини, Чернігівщини та інших областей. Працюють безкоштовно. Гроші витрачають лише на закупку матеріалів. Перші викройки для загону спецпризначенців робили майстрині зі Львова.

ОКСАНА ПОСТУПАК, ВИШИВАЛЬНИЦЯ:

«Вони за одну ніч розкроїли ці сорочки і на наступний день відправили майстриням вже по всій Україні, щоб можна було вишивати».

Більшість вишиванок мають бойове призначення. Майстрині готували одяг на щодень. Сорочки міцні, комфортні і вдало поєднуються з камуфляжем.

ОКСАНА ПОСТУПАК, ВИШИВАЛЬНИЦЯ:

«Мала бути досить цупка тканина, щоб вона не пошкодилася, якщо на неї вдягнути бронік. Якщо взяти зброю».

Дехто із військових попросив для себе сорочку з білої тканини – для урочистих подій. Іще одне часте побажання – узори, які служитимуть оберегами. Тому вишивальниці ретельно добирають техніки й орнаменти.

вишиванка сорочка для військових

ОКСАНА ПОСТУПАК, ВИШИВАЛЬНИЦЯ:

«І в моєму проекті є вишиванки, які вишиваються на білому полотні. Тому що військові попросили. Кажуть «ні, я не хочу темну, мені будь ласка світлу». Окей, не проблема».

За словами керівниці проекту, робота над сорочками-оберегами потребує багато душевної сили й зосередженості.

ОКСАНА ПОСТУПАК, ВИШИВАЛЬНИЦЯ:

«Оберіг, який має захищати воїна, який захищає нас. Вишивається з молитвою, багато дівчат ходили в церкву і просили благословення».

Читайте також:

У Черкасах працює харківський дитячий онколог із 30-річним стажем (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x