додому Новини Черкащина Віртуальна подорож: музей на Черкащині тепер можна відвідати, не виходячи з дому

Віртуальна подорож: музей на Черкащині тепер можна відвідати, не виходячи з дому

0

Компанія Google оцифрувала сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створила віртуальний тур ними. Відтак прогулятися резиденцією Богдана Хмельницького, що у Чигирині, тепер можна і онлайн.

"Ми раді запросити всіх охочих у віртуальний тур українськими музеями під відкритим небом. У партнерстві з Міністерством культури України ми оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт "Музеї України просто неба", де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури", – повідомляють на офіційному блозі "Google Україна".

До списку оцифрованих музеїв увійшли: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай" (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізька Січ – Національний заповідник "Хортиця" (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один із семи музеїв, і за допомогою навігації і голосового супроводу трьома мовами (українською, російською і англійською) можна дізнатися цікаві факти з історії української культури.

Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки прогулятися територією музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями.

Крім того, за допомогою опції "Прокласти маршрут" можна перейти на Карти Google і скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до обраного музею.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Патріарх Філарет нагородив орденом очільницю черкаської бібліотеки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version