НовиниЧеркащинаВиробник курятини з Черкащини може зупинити виробництво

Виробник курятини з Черкащини може зупинити виробництво

-

- Advertisment -

ТОВ «Агро – Рось» із села Ташлик, Смілянського району, як і сім інших виробників курятини та м’яса птиці із України, можуть зупинити виробництво і масово звільнити працівників. Причина – ціна на газ. Із відповідним листом виробники курятини звернулися до Уряду, повідомляє «Фокус».

Виробники назвали непід’ємною ціну газу 60 грн за 1 куб. метр у січні. Підприємці заявляють, що газ є дуже важливим на виробництвах і нагадують, що у грудні порівняно з вереснем ціна газу за кубометр зросла на понад 10 гривень. Це, своєю чергою, позначилося на собівартості продукції.

“Ще в першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограму продукції птахівництва становила 1,6 грн, у першому кварталі зросла до 2,11 грн, у листопаді становила вже близько 4 грн, а у грудні злетіла до 6,4 грн”, — заявили у Спілці птахівників України.

У зверненні зазначається, що за ціни 60 гривень за кубометр газу частка енергоносіїв у собівартості кілограма продукції птахівництва становитиме 14 гривень, а це становитиме понад 28% загальної собівартості. Підприємці кажуть: у такому разі доведеться зупиняти виробництво, що призведе до загибелі птахів від замерзання та масового звільнення працівників.

ТОВ «Агро – Рось» є власністю колишнього депутата Верховної Ради України Анатолія Семиноги. Підприємство входить до десятки лідерів з виробництва м’яса птиці в Україні. Птахофабрики на 2,1 млн. голів забезпечують виробництво понад 23 тисяч тон курятини на рік. Виробничі потужності компанії знаходяться в екологічно чистих регіонах Смілянського району Черкаської області.

Нещодавно про можливу зупинку виробництва або припинення виготовлення деяких видів продукції заявили українські кондитери, серед яких і два черкаські виробництва «Світ ласощів» та смілянська компанія «Меркурій».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські волонтери роздали дітям 3 тисячі пакунків із солодощами (ВІДЕО)

У Черкасах безкоштовно роздавали солодощі. Діти віком від 3 до 14 років отримали пакунки з цукерками. Інформує власкор ВІККА....

У Черкасах на місці пляжу збудують апарт-готель висотою 33 метри (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах на місці колишнього пляжу «Рівєра» планують збудувати апарт-готель. Відповідний дозвіл надав департамент архітектури та містобудування Черкаської міської...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x