НовиниКриміналВинні у смерті 13-дівчинки з черкаського санаторію і досі...

Винні у смерті 13-дівчинки з черкаського санаторію і досі не покарані (Відео)

-

- Advertisment -

Влітку два роки тому у черкаському санаторії «Сосновий Бір» померла 13-річна Віталіна. Спочатку лікарі говорили, що дівчинка отруїлася невідомою речовиною. Як згодом з’ясували слідчі – сталося це через дорослі каплі, які медсестра дала дитині.

І досі ніхто не поніс покарання за смерть дитини. Ба більше – справа і досі не передана до суду. Про це йдеться в сюжеті «Контролер».

Віталіна була здоровою дитиною, а в санаторій їздила через слабкий сечовий міхур. Там проходила курс процедур та найбільше любила розважальну програму. Але в серпні 2018 року її візит у «Сосновий Бір» став останнім. Того дня батьки мали забрати на вихідні Віталіну додому, але вона попросила лишитись. Увечері мамі повідомили, що дівчинку забрала «швидка». Коли батьки приїхали в лікарню, дівчинка вже була мертва.

Лікарі «швидкої» назвали ймовірну причину смерті: отруєння невідомою речовиною.

Медики санаторію заявили, що до смерті дитини не причетні. Мовляв, Віталіна на прийомі поводилась неадекватно, а вони її лише заспокоювали: бризкали водою та прикладали до голови вологий рушник. Згодом дали корвалол. За декілька хвилин Віталіна почала втрачати свідомість і засинати.

Медсестри викликали «швидку». За описом самопочуття дівчинки, який вони надали, на місце приїхала звичайна карета, а не реаномобіль. Його медики екстренки викликали згодом.

Три місяці батьки думали, що доньку отруїли, поки не прийшов висновок судово-медичної експертизи. Ні наркотичних речовин, ні алкоголю у крові не виявили. Причиною смерті стала анафілактоїдна реакція, тобто алергія на певні компоненто медичного препарату. У цьому випадку – корвалолу. Цікаво, що батьки попереджали працівників санаторію про це. Також просили ніяких ліків дитині без їхнього дозволу не давати.

Покарали медиків пояснювальною і доганою. Одна медсестра звільнилась за власним бажанням, інша – працює.

«Двічі проводились засідання клініко-експертної комісії. Було встановлено, що працівники «Соснового Бору» невчасно поінформували батьків про стан здоров’я дитини та надали корвалол, якого не було в закладі. Лікарка дала свій особистий препарат», – каже очільниця Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова.

За ці порушення комісія ухвалила рішення про дисциплінарне покарання завідувача, удосконалення роботи медперсоналу та головне – зобов’язала встановити огорожу.

У поліції зазначили, що триває досудове розслідування. Кримінальне провадження відкрите за ч. 2 ст. 140 ККУ (Неналежне виконання медичним працівником професійних обов’язків).

Два роки рому сайт vikka.ua повідомляв про те, що у дитячому санаторії померла 13-річна дівчинка. Через рік після цього винних знайдено не було.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x