НовиниЧеркащина"Він у нас великий патріот": про полонених черкащан розповіли...

"Він у нас великий патріот": про полонених черкащан розповіли їхні батьки (ФОТО)

-

- Advertisment -

Серед захоплених росіянами моряків – двоє уродженців Черкащини: 23-річний Олег Мельничук зі Сміли і 24-річний христинівчанин Владислав Костишин. В інтерв’ю "Gazeta.ua" батьки полонених розповіли про останній зв’язок із хлопцями і намагалися пригадати "теплі" моменти їхньої біографії.

Командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук народився й виріс у Смілі. Служить за контрактом. Має звання старшини першої статті.

Батькові Олега Михайлу Мельничуку із сином поговорити не дали. Поспілкувався лише з російським слідчим.

"У понеділок телефонував слідчий з Керчі, – каже Михайло. – Передав, що син живий і здоровий. Сказав про суд у вівторок. Мав відбутися з самого ранку, але його перенесли на 13-ту годину за російським часом. Більше інформації я не знаю. Розмова тривала 15 секунд. Все, що я встиг запитати, це чи жива моя дитина і де перебуває. З екіпажем теж все добре. О 6-ій ранку вони всі були вже в Сімферополі".

Про життя сина до полону розповідати відмовляється. Каже, не хоче нашкодити. Інтерв'ю журналістам намагається не давати.

vesti-ukr.com

Олег Мельничук навчався у смілянській школі №5. Його батьки розлучені. 

"Після школи вступив до професійного ліцею в Черкасах, – розповідає про Олега комісар Смілянського військкомату Володимир Старовойтов. – Молодий хлопчина. До цього мав лише одне навчання. Після чого одразу пішов до лав Збройних сил. Йшов від нашого міста. Відслужив строк і з 2014-го року підписав контракт. Його батько трудиться зварювальником на місцевому КП "Водгео".

За словами місцевих жителів, мама Олега працює вихователькою в дитячому садочку Сміли.

Про життя іншого полоненого, Владислава Костишина, відомо більше. Його мама Людмила працює медичною сестрою в дитячому садку.

"У нас робітнича сім'я, – розповідає Людмила Анатоліївна. – Батько має інвалідність, але працює водієм і сторожем. Владик учився дуже гарно. Десь із 9 класу почав мріяти про море. У 2012 році поступив у Севастопольське училище. Після зради керівництва й більшої частини курсантів переїхав в Одесу. Двічі ходив у далекі походи в закордонні країни. Стажувався на "Нікополі". Був штурманом. Після закінчення навчання в лютому 2019 року мав стати командиром цього човна".

Facebook / Vladyslav Kostyshyn

Владислав Костишин про похід в Маріуполь нічого не розповідав рідним.

"Коли не подзвониш, відповідав коротко: "Мамо, в мене все добре". Востаннє говорила з ним у четвер, 22 листопада. Проговорився, що скоро йтимуть у похід. Куди – не сказав. Зараз знаю, що він у полоні, але не поранений. Він у нас – великий патріот. У російськомовній Одесі син розмовляв виключно українською. З інституту, де він навчався, мені вже телефонували. Сказали, що син у полоні і його витягатимуть звідти. Хочу аби всі помолилися за нього". 

Окрім сина родина має ще й молодшу доньку. Вона – студентка одного із місцевих вузів.

Facebook / Vladyslav Kostyshyn

Зазначимо, 27 листопада окупанти взяли Владислава Костишина на 60 днів під арешт, як і ще 14 українських моряків. Решті дев'ятьом, серед яких Олег Мельничук, суд обрав запобіжний захід 28 листопада. Усі захоплені українці залишаться в СІЗО Сімферополя до 25 січня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, введений воєнний стан не торкнувся Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Уманщині 23-річного ухилянта засудили до реального позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської окружної прокуратури, засуджено уманчанина за фактом ухилення від призову на військову службу під час...

Черкаські муніципали виявили 395 порушень: кому і за що виписували протоколи

Спеціалістами управління інспектування за минулий тиждень виявили 395 фактів порушень Правил благоустрою міста Черкаси, які були усунуті. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x