Новини"Він був людиною дії": в Каневі попрощалися із загиблим...

"Він був людиною дії": в Каневі попрощалися із загиблим "кіборгом"-депутатом (ФОТО)

-

- Advertisment -

Під вигуки "Слава нації! Смерть ворогам!" та "Герої не вмирають!" сьогодні, 1 квітня, у Каневі провели в останню путь героя АТО, депутата обласної ради від ВО "Свобода" Анатолія Чупилку. Він загинув 20 січня, захищаючи від сепаратистів Донецький аеропорт. Його вважали таким, що пропав безвісти. Але нещодавно результати експертизи підтвердили, чоловіка немає в живих. Його тіло зі сходу привезли на рідну Канівщину, повідомляє прес-служба обласної ради.

Попрощатися із Анатолієм Чупилкою прийшли рідні, близькі, військові побратими, товариші по партії ВО "Свобода", від якої він був обраний до обласної ради, на чолі з лідером цієї політсили Олегом Тягнибоком, представники обласної, районної та міської влади, а також небайдужі канівчани.

Смутком та відчуттям гордості за свого чоловіка було переповнене серце дружини Анатолія:

"Патріоти України не безкінечні, їх необхідно берегти. Адже саме на них тримається земля", – сказала Вікторія у коментарі журналістам.

Про Анатолія Чупилку усі згадували як про принципову людину, борця і справжнього українця. Він свого часу відстоював існування школи у Каневі, яку хотіли закрити, боровся за права представників малого бізнесу. Коли почалася революція Гідності, був її активним учасником. На Майдані у Києві тривалий час керував Черкаською сотнею "свободівців".

З початку бойових дій на Сході України Анатолій Чупилка пішов захищати рідну землю. Спочатку був добровольцем, потім – бійцем 95-ї аеромобільної бригади. Освоїв військову професію снайпера. Став "кіборгом", захисником Донецького аеропорту, захищаючи який і поклав своє життя.

"Він був людиною справи, людиною дії, а не людиною слова. Я переконаний, що ми повинні брати з нього приклад, як потрібно діяти, коли ти націоналіст, і коли країна в небезпеці", – згадує свого однопартійця депутат Черкаської міської ради від ВО "Свобода" Юрій Ботнар.

Анатолій Чупилка був обраний депутатом обласної ради по мажоритарному округу у Каневі. Але він так і не встиг приступити до виконання своїх депутатських обов’язків і навіть не отримав посвідчення.

Труна із тілом героя була накрита чорним прапором Холодноярської республіки. Цей прапор пройшов із Анатолієм весь Майдан, усі бойові дні на війні, був для воїна справжнім талісманом. Він супроводжував Чупилку і після смерті.

"Коли згадуємо Анатолія, завжди пригадується отакий український козарлюга, який стоїть з прапором Холодноярської республіки "Воля України – або смерть!". Холодноярців, які ніколи не здавалися ворогам, які до останньої краплі крові боронили свою землю. Коли почалася війна, він не сидів, склавши руки. Він не сховався за депутатський мандат, він сам пішов на війну, і був на передовій, і загинув, захищаючи своїх", – зазначив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

У Анатолія залишилась дружина і три сина. Посмертно він нагороджений найвищою відзнакою партії – " Золотий значок", який голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок вручив старшому сину Анатолія

Виступаючи на траурному мітингу, голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що неоголошена війна забрала життя вже близько 80 черкащан. Вона передала трьом синам Анатолія Чупилки Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної ради і відзнаку "За заслуги перед Черкащиною". На думку голови облради, Анатолію Чупилці потрібно присвоїти звання Героя України. Проект відповідного звернення до Президента України буде підготовлений до розгляду на черговій сесії обласної ради.

Усі фото прес-служби Черкаської облради

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювальний конкурс у Черкасах зібрав 44 хореографічні колективи

Черкасах провели Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Травневий дивертисмент». Повідомляє Департамент освіти і гуманітарної політики ЧМР. Конкурс відбувся 19 травня у...

У Черкасах поховали 22-річного захисника

У Черкасах сьогодні провели в останню путь молодого захисника. Артем Бодяго загинув від поранень, отриманих на Луганщині. Повідомляє міський...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x