НовиниЧеркащинаВимикали світло та підвозили людей: в об’єднаних громадах Черкащини...

Вимикали світло та підвозили людей: в об’єднаних громадах Черкащини відбулися перші вибори

-

- Advertisment -

Вибори голів та депутатів відбулися напередодні у чотирнадцяти об'єднаних громадах Черкащини. Підсумки спостережень у день голосування озвучив на прес-конференції 30 жовтня координатор громадянської мережі "Опора" Захар Колісніченко, передає кореспондент vikka.ua.
 
"Інцидентів, які б якось вплинули на вибори в громадах на Черкащині 29 жовтня, не відбулося", – пояснює координатор громадського спостереження за виборами Захар Колісніченко.
 
За його словами, завжди незмінною проблемою місцевих виборів залишаються бюлетені. Майже на кожній виборчій дільниці були з ними негаразди. На одній дільниці надрукували їх різного кольору, від білого до червоного, тому довелося передруковувати. На іншій – кандидатів надрукували не по порядку. Ще був випадок, де кандидат агітувався під одним номером, а в бюлетені його надрукували під іншим.
 
"У Матусеві пізніше відкрили дільницю, бо ж бюлетені надіслали невчасно. Ще потрібен час, щоб їх перерахувати та перевірити, – пояснює Захар Колісніченко. – закон вимагає представника-спостерігача від кожної партії на типографії, щоб не було ніяких потім проблем з бюлетенями. Цього правила не дотримувалися , тому і маємо такий результат".
 
У Кам’янці спостерігач помітив, що замовним автобусом хтось підвіз на ділянку виборців. У Степанках кандидат теж кілька разів підвозив виборців на власному авто. Чоловік пояснив ситуацію тим, що привозив свою тещу, та це все ж таки викликало обурення громади.
 
Багато паніки було як у громади, так і в кандидатів з приводу голосування вдома. У Корсунь-Шевченківському так голосували 25% від всіх виборців, тому це було зафіксовано як грубе порушення. У більшості бюлетенів не було підписів, тому голоси визнали недійсними. 
 
У Жашківському районі вимикали світло, а от саме в селі Бузівка громадські спостерігачі виявили чотири камери на дільницях. Вони були розташовані над столами, де проходило голосування. Хто і для чого їх встановив – незрозуміло, тому з цим розбиралася поліція.
 
"Якщо і з’являлися якісь дрібні проблеми, то на всіх дільницях вони були вирішені. Станом на дев’яту ранку офіційних протоколів з результатами виборів ще не було", – прокоментував Захар Колісніченко.
 
Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасців просять проголосувати за створення нового парку біля Дніпра.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x