Новини"Вільні демократи" зупиняли корупцію під час видачі закордонного паспорта...

"Вільні демократи" зупиняли корупцію під час видачі закордонного паспорта (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Представники Правого сектору, Самооборони, Автомайдану та депутати міської ради з Партії вільних демократів прийшли сьогодні в Управління державної міграційної служби Черкаської області, щоб з’ясувати, чому черкащани переплачують за закордонні паспорти.

– За роз’ясненням ДМС України паспорт коштує 377 гривень. Чому ваші державні службовці відправляють людей у незрозуміле приватне вікно. Я вбачаю у цьому корупційну складову,  – заявив депутат міськради від Партії вільних демократів Руслан Зоря.

Натомість як пояснив перший заступник начальника управління ДМС України в Черкаській області Володимир Уманець, це не "приватне вікно", а державне підприємство "Документ". З квитанцій громадські активісти з’ясували, що окрім цього підприємства частину коштів перераховують на рахунок донецького банку "Айрас". На підставі цього Черкаська міська рада звернулась до міграційної служби, щоб з’ясувати, куди йдуть платежі.

– На загальних умовах, згідно з Декретом про державне мито – потрібно сплатити 170 грн, за обслуговування – ще 10,98 гривень, 87,15 коштуватимуть послуги ДМС та 120 гривень – вартість бланка. Кошти перераховуються на рахунки державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна", – порахував Уманець ціну на паспорт, посилаючись на Законодавство.

Однак чому людям доводиться платити 600 гривень замість 377, та на чиї рахунки і за які послуги вони переплачують понад 200 гривень, він так і не пояснив.

Руслан Зоря запевнив, що звернеться до Генеральної прокуратури, щоби це питання взяли на контроль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасця ув’язнили за заперечення вбивств у Бучі та заклики до повалення влади

Проросійські інтернет-агітатори з різних регіонів України отримали реальні терміни ув'язнення. Один з них, житель Черкас, називав «постановкою» вбивства і...

Черкаський спортсмен здобув срібло на чемпіонаті Європи

У хорватському місті Осієк триває чемпіонат Європи з кульової стрільби з малокаліберних видів зброї, який розпочався 20 травня і...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x