додому Новини Черкащина "Вільні демократи" хочуть присвоїти багаторазовому чемпіону України і світу звання "Почесного громадянина"

"Вільні демократи" хочуть присвоїти багаторазовому чемпіону України і світу звання "Почесного громадянина"

0

79-річного авіамоделіста з Черкас Євгена Вербицького, який сім разів ставав чемпіоном світу, 10 – чемпіоном Європи та України та є 6-разовим володарем Кубку світу, хочуть нагородити світу званням Почесного громадянина міста Черкаси. Таку ініціативу озвучив депутат міськради, лідер "Вільних демократів" Олександр Згіблов на Facebook.

"Ця людина нагороджена дипломом Міжнародної Авіаційної Федерації за видатні досягнення в спорті. Він прийнятий в галерею "Залу Слави" Національної Академії Аеромоделювання США. Такої нагороди поки що удостоєний тільки один спортсмен СНД – черкащанин, – написав депутат. – Він – Заслужений майстер спорту України, Заслужений тренер України з авіамодельного спорту Вербицький Євген Тимофійович. Це видатна Людина з великої літери. Він двічі на рік покидає межі нашої України, щоб представляти Черкаси на міжнародних змаганнях".

Олександр Згіблов разом із командою "Вільних демократів" відвідали його лабораторію, що розташована на виробничих площах колишнього підприємства "Ротор". Каже: у чемпіона вже не вистачає полиць під усі кубки.

"Змінюються покоління спортсменів, приходять нові претенденти, а він в свої 79 років, які виповнюються 16 червня, продовжує вигравати престижні нагороди і прославляти наші з вами Черкаси. Тому "Вільні демократи" вирішили підготувати подання на присвоєння Вербицькому звання Почесного громадянина міста Черкаси", – зауважив депутат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах побільшало на одного почесного громадянина.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version