НовиниЧеркащинаВіктор Вовк звільнився з посади співголови групи з міжпарламентських...

Віктор Вовк звільнився з посади співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Австрією

-

- Advertisment -

Заступник голови Комітету у закордонних справах, народний депутат України від Радикальної партії Ляшка, куратор Черкащини Віктор Вовк подав Голові Верховної Ради України Андрію Парубію заяву про відставку з посади співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Австрією. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Три з половиною роки тому я був обраний співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою − однієї з найчисленніших груп дружби в українському парламенті − і сприйняв це з наснагою та ентузіазмом. Я був переконаний, що українсько-австрійська дружба має гарне майбутнє, в яке я можу внести свій посильний внесок, і як нейтральна європейська держава Австрія має великий потенціал бути справжнім партнером України в ЄС. Я все ще вірю в це", − повідомив у соцмережі політик.

Він також зазначив, що після того, як Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль вирішила демонстративно запросити на своє весілля президента Росії Володимира Путіна, якого вона ледве знала, а також після ганебних фотографій міністра Кнайсль, яка схилила коліно перед Путіним, що поширились по всьому світу, добре ім'я Австрії в Україні зазнало важкого удару.

"Потрібно було багато політичного марнославства, щоб запросити, під час двох воєн − в Україні та Сирії, того, хто перекроїв кордони Європи, забрав десятки тисяч життів і перетворив на пил домівки мільйонів людей. Частина з цих життів та домівок були українськими. І знадобиться чимало років для того, щоб багато українців могли дивитись на Австрію такими ж очима, як і раніше, до ганебної фотографії "штирійське колінопреклоніння". Зокрема, як і чимало інших народних депутатів України, я більше не уявляю Австрію як неупередженого міжнародного посередника в Україні", − зазначив Віктор Вовк.

Окрім цього народний депутат повідомив, що проблема полягає не тільки в особистих рішеннях міністра Кнайсль, а й у загальній тенденції неповаги до України, що останніми роками демонструє Австрійська партія свободи, яку міністр представляє в уряді. Вона, фактично, солідаризується з Путіним – незалежно від його рішень та вчинків. Ця партія навіть пішла по стопах президентських партій у Туркменістані і Таджикистані та підписала у 2016 році "договір про співпрацю" з партією Путіна "Єдина Росія".

Викликає здивування той факт, що саме представник АПС був обраний головою групи дружби з Україною у попередньому скликанні австрійського парламенту, до осені 2017 р., що зробило співпрацю між нашими групами де-факто паралізованою попри усі зусилля української сторони.

Віктор Вовк зауважив, що навіть після того, як Голова Верховної Ради України, підключились до вирішення цього питання та дипломатично і шанобливо звернулись до Першого заступника Голови Національної Ради Карлгайнца Копфа з проханням виправити цю очевидну політичну помилку, новим головою групи у новому складі австрійського парламенту у 2018 році був обраний представник тієї самої партії. Це перетворило політичну помилку попередників на виклик здоровому глузду та ефективності міжпарламентських зв’язків, не говорячи вже про зневагу до ситуації в Україні, яка здійснює відсіч збройній агресії Росії.

"Враховуючи вищевикладене, я не бачу можливості продовжувати виконання своїх обов’язків та заявляю про відставку з посади співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою та вихід зі складу зазначеної групи. Я переконаний, що дружній дух між нашими народами зрештою виправить шкоду, заподіяну деякими безвідповідальними політиками, і ця криза буде подолана. Але сьогодні хтось має назвати речі своїми іменами", − заявив народний обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, нардеп вимагає від правоохоронних органів перевірити екологічно нечисту діяльність МХП.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x