НовиниЧеркащинаВиконком затвердив Програму співфінансування ремонту черкаських багатоквартирних будинків (Документ)

Виконком затвердив Програму співфінансування ремонту черкаських багатоквартирних будинків (Документ)

-

- Advertisment -

Програма співфінаснування капітального ремонту та реконструкції усіх багатоквартирних будинків та їх прибудинкових територій на 2020-2022 роки була погоджена на засіданні виконавчого комітету 18 лютого.

Відтепер на фінансову допомогу можуть сподіватись не лише ОСББ, а й багатоквартирні будинки іншої форми власності. Однак виконувати ремонтні роботи в них будуть на замовлення комунального підприємства "Придніпровська СУБ", яка нині має знаходитись на стадії ліквідації, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Механізм проведення капітальних ремонтів черкаських будинків на умовах співфінаснування впроваджують,  мовляв, аби задовольнити потреби власників житла щодо умов проживання та для збільшення обсяги ремонтів у житловому комплексі. До того ж, йдеться в документі, залучення власних коштів співвласників житла не тільки підвищить фінансову спроможність у проведенні ремонтних робіт, а й стимулюватиме мешканців дбайливо й по-господарськи ставитись до спільного майна.

Так, згідно з ним, співфінансування для співвласників багатоквартирних будинків, які звернулися вперше, розподілятиметься так: 60% від загальної вартості робіт – кошти міського бюджету, 40% – кошти співвласників, інші залучені кошти. Для решти звернень – навпаки: 60% складатимуть власні кошти, 40% – бюджетні.  

Виділення коштів з міського бюджету на утеплення фасаду, встановлення та заміну вікон, вхідних дверей та віконно-балконних конструкцій в місцях загального користування проводиться за співвідношенням: 40 % від загальної вартості робіт – коштии міського бюджету, 60% – співвласників, інші залучені кошти.

Заявки на співфінансування видів робіт щодо виконання яких ОСББ є учасниками програми Фонду Енергоефективності "Енергодім", не розглядаються та не задовольняються.

На капремонт ліфтів кошти розподілятимуть наступним чином: 70% –з міського бюджету, 30% – власні або інші залучені кошти.

Кількість звернень щодо капітального ремонту ліфтів не обмежується, а от заявки на решту потреб можуть задовольняти лише раз на один бюджетний період.

Виділення коштів міського бюджету на капітальний ремонт, реконструкцію та заміну дахових котелень, бойлерів у житлових будинках проводитиметься на 95% за кошти міського бюджету, на 5% – за гроші співвласників.

Не розглядатимуться і не задовольнятимуться заявки тих будинків, які у складі ОСББ вже отримували фінансову підмогу від міста на капремонт в чотирьох і більше бюджетних роках. 

Пунктом 5 Програми передбачено Механізм її реалізації. Замовником на виконання робіт з капітального ремонту в багатоквартирних будинках виступає КП "Придніпровська СУБ", яке після передачі багатоквартирних будинків в обслуговування управлінській компанії, має знаходитись на стадії ліквідації. Однак нині, на думку розробників програми, саме це комунальне підприємство наводитиме лад в будинках будь-якої форми управління після того, як ті звернуться з відповідною заявкою. 

Покровий механізм реалізації Програми: 

Цьогоріч на Програму співфінаснування капітального ремонту та реконструкції усіх багатоквартирних будинків та їх прибудинкових територій передбачено 40 мільйонів гривень. З мають бути профінансовані 56 черкаських ОСББ.

Тепер долю погодженої програми вирішуватимуть депутати міської ради на прийдешній пленарці. 

Як раніше писав сайт vikka.ua, черкаським ОСББ виділили коштів менше, ніж обіцяли.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x