НовиниЧеркащинаВиконком відмовив у будівництві котеджного містечка в Черкасах

Виконком відмовив у будівництві котеджного містечка в Черкасах

-

- Advertisment -

Виконавчий комітет Черкаської міської ради проголосував за відмову в наданні приватному підприємству "Дніпробуд-Центр" містобудівних умов і обмежень для зведення житла на ділянці поблизу вулиць Лісова Просіка і Можайського. Рішення про це під час свого засідання 19 грудня підтримали вісім представників виконкому, інформують на сайті мерії.

Під час розгляду цього питання депутат міської ради Руслан Зоря закликав усіх присутніх дослухатися до думки жителів тамтешнього мікрорайону. Вони, наголошує, категорично проти такого будівництва в лісі.

"Згідно з новим генеральним планом Черкас, ця територія належить до паркової зони, – каже він. – Нині тут росте 418 сосен, їх вартість оцінюють у понад 1 млн 800 тис. грн. Ми не можемо допустити забудову цієї земельної ділянки".

Загалом проект рішення, який винесли на розгляд виконкому, передбачав затвердження містобудівних умов та обмеження забудови ділянки біля перехрестя вулиць Лісова Просіка та Можайського.

Як пояснив заступник директора департаменту архітектури та містобудування Віктор Панченко, наміри підприємця відповідають чинній містобудівній документації.

Відповідно до плану зонування території Черкаси, затвердженого рішенням міської ради 4 грудня 2014, ця ділянка належить до "перспективної зони блокованої малоповерхової житлової забудови".

Натомість, на переконання начальника відділу загально-правових питань юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олександра Мазура, питання видачі містобудівних умов і обмежень на земельні ділянки нині належить винятково до повноважень профільного департаменту. Виконком опікувався цим лише до 15 січня 2016 року.

Урешті, після тривалого обговорення виконком не затвердив своїм голосуванням містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки біля перехрестя вулиць Можайського та Лісова Просіка.

Тоді міський голова Анатолій Бондаренко поставив на голосування пропозицію відмовити в затвердженні дозвільних документів. Як результат, 8 членів виконавчого комітету підтримали цю ініціативу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, виконком відмовився розглядати рішення про будівництво котеджів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x