НовиниЧеркащинаВиконком "урізав" зупинки приміському транспорту, черкащани – воюють (ФОТО)

Виконком "урізав" зупинки приміському транспорту, черкащани – воюють (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах члени виконкому зобов’язали приміські та міжміські автобуси зупинятись на визначених зупинках, створивши при цьому дискомфорт пасажирам. Шквал негативних коментарів шириться від черкащан соцмережами, а на сайті міськради, тим часом, уже з’явилися дві петиції про відміну цього рішення. 

"Спочатку вони "протягують руку підтримки" і рятують місто від повного транспортного колапсу під час страйку перевізників, а потім отримують припис не забирати пасажирів у перевізників", – такий допис з’явився днями у Facebook від черкащанки Алли Юрковської. На фото – перелік зупинок, яких віднедавна має дотримуватися автобус "Червона Слобода – Геронимівка".

Видання "Вичерпно" опублікувало саме рішення виконавчого комітету від 28 грудня 2018 року "Про упорядкування руху приміського та міжміського пасажирського транспорту у м. Черкаси". Жителі прилеглих сіл невдоволені таким рішенням, мовляв, як тепер добиратися дорослим – на роботу, а дітям – до шкіл. Враховуючи вартість квитків на приміських маршрутах, доплачувати щодня ще й за проїзд по місту – по кишені далеко не всім.

Як прокоментувала у Facebook заступниця міського голови Черкас Людмила Бордунос, скасувати таке рішення можна рішенням міської ради або суду. 

Зазначимо, рішення, яке викликало обурення містян, приймали представники ВО "Свобода", "Батьківщина" та "Національний корпус", які входять до складу виконкому.

Майже одночасно на сайті мерії черкащани зареєстрували дві петиції із однаковим проханням – скасувати рішення виконавчого комітету. "Визначена кількість зупинок не задовольняє потреби пасажирів", – йдеться у першому зверненні. "Автобуси тепер мають право по факту ігнорувати всі інші зупинки на своєму маршруті! Це є цілком неприпустимо! Вважаю, що це рішення напряму порушує пункт Конституції України про свободу пересування українських громадян", – аргументує автор другої петиції.

Тим часом, до відновлення справедливості залучаються й міські обранці. Так, депутат Партії вільних демократів Олександр Згіблов підготував проект рішення міської ради про відміну рішення виконкому, яким передбачається обмеження кількості зупинок приміського і міжміського транспорту в межах Черкас.

"Як на мене, це неправильне рішення виконкому. Чимало людей або працюють на черкаських підприємствах, а живуть в навколишніх селах. Або навпаки живуть в місті, а працюють в селах. Добратися додому чи на роботу стало дуже незручно. Тому треба переглянути сітку дозволених зупинок громадського транспорту", – зазначив Згіблов.

Окремим пунктом пропонується провести відповідні консультації з громадою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в районі Казбету тимчасово обмежать рух транспорту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x