НовиниЧеркащинаВійськовополонених черкащан російський "суд" залишив під вартою до кінця...

Військовополонених черкащан російський "суд" залишив під вартою до кінця квітня

-

- Advertisment -

Суд в Російській Федерації продовжив термін арешту ще чотирьох українських моряків. Про це пише "РБК-Україна".

Так, 16 січня в Росії було продовжено термін тримання чотирьох українських моряків, які були незаконно затримані в Керченській протоці. До 26 квітня залишаться під вартою 24-річний христинівчанин Владислав Костишин та ще троє українських моряків, а саме Володимир Лісовий, Віктор Беспальченко та Володимир Варимеза.

Зазначимо, що напередодні, 15 січня, Лефортовський суд Москви також продовжив термін тримання під вартою інших українських моряків. Так, до 24 квітня будуть арештовані ще 20 військовополонених. Серед них і 23-річний смілянин Олег Мельничук. Також під вартою залишили моряків Романа Мокряка, Андрія Оприска, Євгенія Семидоцкого, Сергія Цибізова, Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка та Андрія Шевченка, Дениса Гриценко, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченко, Михайла Власюка, Юрія Будзыло, Богдана Небилиці, Сергія Чулиба, Юрія Без'язичного, Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороки.

Окрім цього Лефортовський суд Москви відмовився передати на розгляд клопотання про продовження арешту затриманим в Керченській протоці українським морякам у військовий суд.

Нагадаємо, 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив рейсовий буксир під українськими стягами. Той разом з двома бронекатерами переходив з Одеси до Маріуполя. При виході наших суден з Керченської протоки, росіяни відкрили по них вогонь. В результаті інциденту шестеро українців отримали поранення, один із них нині – в критичному стані. Пізніше, 27 листопада окупанти взяли Владислава Костишина на 60 днів під арешт, як і ще 14 українських моряків. Решті дев'ятьом, серед яких Олег Мельничук, суд обрав запобіжний захід 28 листопада. Усі захоплені українці залишилися в СІЗО Сімферополя до 25 січня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасців закликають долучитися до акції на підтримку військовополонених моряків.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x