НовиниБезпекаВійськкомат в Каневі, що на Черкащині, потрапив у російський...

Військкомат в Каневі, що на Черкащині, потрапив у російський фейк

-

- Advertisment -

Ворожі TG-канали поширюють відео, на якому буцімто дружина загиблого воїна ЗСУ показує рахунок на суму 227 115 грн за екіпірування, який вона начебто має сплатити. Відповідний «документ» нібито підписав військовий комісар Канівського об’єднаного міського військового комісаріату В.М. Орел, про це розповідають в Центрі протидії дезінформації.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, а так званий рахунок за екіпірування є підробкою російських пропагандистів, заявили в ЦПД.

По-перше, «документ» містить граматичні помилки, притаманні ворогу під час створення своїх фейків.

По-друге, наразі в Україні замість військових комісаріатів діють Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Подібні фейки поширюються з метою дискредитації військового керівництва та створення негативного образу українських захисників.

Окрім того, нині Канівський ТЦК і СП очолює Роман Богдан. А Віталій Орел дійсно працював у військкоматі, проте з посади керівника звільнився у серпні 2018 року.

Читайте також
2 квітня при виконанні бойового завдання на Донеччині загинув воїн-лісівник Валентин Ляшенко. До війни загиблий працював стропальником Камʼянського лісопункту філії “Чигиринське лісове господарство”

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x