додому Новини Черкащина Вийшла друком книга про Лупиноса з черкаської Сатанівки

Вийшла друком книга про Лупиноса з черкаської Сатанівки

0
cossackland.org.ua

У видавництві «Залізний тато» однією з перших у 2021 році вийшла друком книга «Анатолій Лупиніс: гуру вільних радикалів». Це перше видання про політрепресованого часів СРСР, одного з очільників та ідейних натхненників радикально-націоналістичної УНА-УНСО, чиє дитинство пройшло у Сатанівці Монастирищенського району.

Про це пише «Козацький край».

cossackland.org.ua

«Ця книга є чи не першим текстовим меморіалом, який закарбовує на скрижалях української національної історії світле ім’я дисидента та непогамовного революціонера Анатолія Лупиноса», – говорять у видавництві про книгу.

Політики, добровольці, митці, ветерани революцій та націоналістичного підпілля відтворюють екзистенційну амплітуду життєвих шляхів «дяді Толі»: від радянських в’язниць та каральних психлікарень, до фронтових шанців Придністров’я та Чечні.

Великий акцент біографічної нарації поставлено на значенні та ролі Лупиноса у справі творення одіозної україноцентричної парамілітарної формації (а згодом політичної партії) УНА-УНСО. Основний масив тексту книги доповнено окремим розділом, у який увійшли поетичні твори великого Ґуру відчайдух і радикалів, які донині лишалися у статусі «маловідомого і не відрефлексованого широкою авдиторією культурного надбання».

Книга містить філософські афоризми, інтелектуально-калорійні виснування, безцінні пласти практичного досвіду, вербальний бруталізм та ненормативну лексику.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять відновити пам’ятник митрополиту Липківському.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version