НовиниВигнання Лютого черкаськими активістами може створити хвилю протестів по...

Вигнання Лютого черкаськими активістами може створити хвилю протестів по всій країні, – політолог

-

- Advertisment -

Вигнання Лютого черкаськими активістами може створити хвилю протестів по всій країні. У відомстві зрозуміли, що подібні акції протесту можуть повторитися і в інших областях країни. Таку точку зору в коментарі кореспонденту "ГолосUA" висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Фактор "вулиці" став одним з направляючих моментів української політики. З огляду на те, що держава поділилося з суспільством своєю монополією на насильство, а потім і на правосуддя – ми бачимо, як патріотична індульгенція допомагає в судах, а тепер влада надала українцям і можливість впливати на кадрову політику. Я думаю, що в подальшому, з огляду на події в Черкасах, спроби суспільства диктувати свою позицію щодо кадрових призначень в силових структурах можливі і по всій Україні", – зазначив Андрій Золотарьов.

У той же час, політолог припустив, що керівництво Міністерства внутрішніх справ піде на вимоги громадськості і відмовиться від призначення одіозного правоохоронця (Валерія Лютого – ред.) в Черкасах.

"Схоже, що начальником ГУ НП в Черкаській області стане інша людина, але підкреслю ще раз, що приклади, подібні черкаським, ми ще неодноразово побачимо по всій країні", – резюмував Андрій Золотарьов.

Нагадаємо, у Черкасах 3 листопада біля адміністративної будівлі Нацполіції громадські активісти мітингували проти призначення на посаду начальника ГУНП в Черкаській області Валерія Лютого. Потім черкаські активісти звернулися до голови МВС Авакова, заявивши, що вони виступають категорично проти призначення Валерія Лютого начальником ГУ НПУ в Черкаській області.

А вже 7 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе вирішили призупинити дію наказу про призначення на посаду начальника ГУ НП в Черкаській області полковника поліції Валерія Лютого.

Валерій Лютий працює в органах внутрішніх справ з 1985 року. У різний час він обіймав посади начальника ДАІ Харкова і Харківської області, заступника начальника ГУ МВС в Харківській області. У 2010 році Лютий пішов з МВС на пенсію, а в 2013 – став радником харківського міського голови Геннадія Кернеса з питань транспорту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, міський голова Черкас звертатиметься до вищих органів щодо призначення нового очільника поліції Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x