НовиниЧеркасиВідтепер, щоб достукатися до черкаської влади, треба зібрати 500...

Відтепер, щоб достукатися до черкаської влади, треба зібрати 500 голосів

-

- Advertisment -

майборода

Депутати Черкаської міської ради збільшили поріг для голосів, необхідних для розгляду петицій від громадян на засіданні сесій. Із такою ініціативою виступила депутат від партії «За Майбутнє» Любов Майборода.

За її словами, нині петиції перетворилися в інструмент піару, які використовують ті чи інші політичні сили. Натомість у більшості випадків вони носять декларативний характер і є неефективними.

«За 2021 рік міська рада розглянула 97 петицій. На кожній сесії розглядається 12-15 петицій від жителів Черкас. За минулий рік підтримано 82% петицій, а виконано лише 5%. Як показав аналіз виконання рішень по петиціях, здебільшого вони носять декларативний характер і не передбачають конкретного вирішення питання. Наприклад, петиція по ремонту вулиці Пацаєва. Резолюція департаменту ЖКК: підтримати і внести до бюджету питання ремонту цієї вулиці вже цього року. Вартість – 7,5 млн. грн. І ніяким чином цього року вона не зможе бути відремонтована. Петиція щодо крематорію. Департамент ЖКК пише: підтримати. Ми з’ясовуємо, що вартість будівництва крематорію 50 млн. грн. І до кінця року проект не реалізують. Наступна петиція – відкриття притулку для котів. Ціна питання – 10 млн. грн. і ніяким чином цього року його не зроблять», – аргументувала свою позицію Любов Майборода.

У той же час депутат від партії «Голос» Сергій Шмиголь зауважив, що петиції від громадян не є інструментом піару.

«Це зріз інформації про проблеми, які турбують містян. Щодо кількості голосів, то ми проаналізували інформацію. У містах із населенням від 250 до 300 тисяч жителів кількість голосів відданих за петиції – не перевищує 250. Ми наполягатимемо, щоб у Черкасах залишилася стара кількість голосів», – зазначив депутат.

Натомість його колеги 27 – ма голосами підняли поріг для петицій до 500 голосів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині легковик насмерть збив велосипедиста

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x