НовиниЧеркащина"Відстоювати позицію треба в культурний спосіб": очільник Черкащини засуджує...

"Відстоювати позицію треба в культурний спосіб": очільник Черкащини засуджує дії "нацкорпусівців" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Дії "нацкорпусівців" є замовними і чітко спланованими, – голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець висловив свої думки щодо ситуації, яка сталась 9 березня в центрі Черкас під час візиту Президента Петра Порошенка, передає vikka.ua.

Очільник області каже, що засуджує вчинок "національних дружин", оскільки він ніс абсолютно не той характер, який декларують керівники цієї організації. Так звані активісти порушили мирний захід, використовуючи фаєри, сльозогінний газ, і не стримуючи агресивної поведінки.

"Якщо це було бажання поспілкуватися з Президентом, воно має відбуватись у цивілізований спосіб. Представники ж  "Нацкорпусу" вдалися до провокації, за якою стоять більш впливові люди, але поки що залишаються поза картинкою. Їм нічого не вдалося, хіба що єдине – сформувати "гарне" враження про себе. На сьогодні люди, які були прихильниками руху, змінили свою думку", – розповідає Вельбівець.
 

Жоден із протестувальників у сутичці не постраждав. Позицію правоохоронців голова ОДА схвалює, оскільки вони не застосовували силу та будь-які спецзасоби, а виключно затримували нападників і справились із найголовнішим – не дали пролити багато крові.

"25 захисників порядку отримали травми. І досі чотири особи залишаються на лікуванні в обласній лікарні. Один із них на момент госпіталізації мав травми середнього ступеня тяжкості. Чоловіку провели томографію голови, діагностували струс головного мозку. Сьогодні його стан стабілізувався, – переповідає чиновник. – Незважаючи на те, що всі постраждалі наразі почуваються нормально, ненормальним лишається той факт про те, що правоохоронні органи не змогли попередити дії "нацкорпусівців". Адже інформація про те, що в Черкаси їдуть хлопці з Києва, була відома".
 

Також Вельбівця дивує реакція міської влади, яка, на його думку, може бути співорганізатором таких подій.

Нагадаємо, міський голова Черкас висловив підтримку затриманих "нацкорпусівців" Дмитра Кухарчука та Антона Братка. Більше того – мер назвав дії правоохоронців неадекватними.

Олександр Вельбівець запевняє: "Національному корпусу" не вдалось нікого залякати, хіба що дітей, які плакали і просились на руки до батьків.

"Відстоювати якусь чітку позицію необхідно в культурний спосіб. Якщо ти вирішив агресивно це зробити – відкрий своє лице, іди і заявляй свої ультиматуми, – вважає чиновник. – Основною метою цього інциденту є дестабілізація перед виборами Президента України і дискредитація одного з кандидатів".
 

У те, що організатори заворушення понесуть справедливе покарання Вельбівець не вірить, але дуже сподівається, що Феміда зможе зібрати докази й професіонально провести слідчі дії. Необхідна достатня доказова база, щоб довести: це злочини кримінального змісту.

"Поки ці хлопці не нароблять великого лиха, поки це не приведе до чиєїсь смерті, цього ніхто не зупинить. Рано чи пізно суспільство почує, хто за цим стоїть", – переконаний Олександр Іванович.
 

Очільник області додає, що Президент мав намір поспілкуватись із активістами, але у цивілізований спосіб. Каже, що Петру Порошенку по-людськи неприємно, що стався такий випадок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, екс-заступник черкаського мера потрапив у "чистилище" "Миротворця".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x