НовиниЧеркащинаВідпускний синдром: метеорологи порадили черкащанам, як вийти на роботу...

Відпускний синдром: метеорологи порадили черкащанам, як вийти на роботу після відпочинку

-

- Advertisment -

Черкаські метеорологи дали поради містянам про те, як безпечно для здоров’я вийти на роботу після відпустки. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

"Ще вчора ми ніжилися на теплому узбережжі, а сьогодні вже сидимо за рідним робочим столом і з зусиллям вдивляємося в плоский монітор – відпустка пройшла "немов і не бувало". На душі сумно, і увійти в робочу колію немає ніяких сил. Це відпускний синдром. Як підрахували вчені, він проявляється у 35%, які повернулися на роботу після вдалого відпочинку", − зазначають спеціалісти.

Вони зазначають, що розслаблений відпусткою організм сприйме роботу як цинічне насильство над собою, тому потрібно подумати про це заздалегідь. Лікарі та психологи радять відмовитися від схеми "з корабля на бал" і повернутися з канікул хоча б за два дні до виходу на роботу. У вас буде час гарненько виспатися, акліматизуватися, поділитися враженнями з друзями, тоді і стрес від різкої зміни обстановки не буде таким відчутним.

Як підняти собі настрій? Тут і психолог не потрібен. Колеги за чашкою кави розкажуть про всі новини, а ввечері запросіть друзів в гості – тут вже ви можете похвалитися своїми відпускними пригодами.

Також психологи рекомендують не планувати великих звершень на перший робочий день. Змиріться – все одно вам буде не до того. Тому максимум, що можна запланувати – це "втягнутися". Тепер вам потрібно час, щоб звикнути до трудових навантажень. Розставте пріоритети і беріться тільки за найнеобхідніше. А педантизм і відповідальність до вас повернуться через пару днів. А в перші дні навіть спізнюватися на 15 хвилин дозволяють.

І наостанок головна порада. Якщо особисто у вас відпускний синдром не спостерігається абсолютно, то, швидше за все, вам терміново пора у відпустку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, синоптики повідомили, яким буде цьогорічний серпень на Черкащині.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x