НовиниЧеркащинаВідомому черкаському забудовнику дозволили будувати каскадну висотку на набережній

Відомому черкаському забудовнику дозволили будувати каскадну висотку на набережній

-

- Advertisment -

ПП "Надія", що належить родині Казарянів, отримало містобудівні умови і обмеження на нове будівництво каскадного висотного будинку по вул. Героїв Дніпра в Черкасах. Про це пише "Кропива".

Відповідний наказ видано Департаментом архітектури та містобудування за підписом його начальника Артура Савіна. Нове будівництво передбачено на земельній ділянці в 1,2 га по вул. Героїв Дніпра на місці недобудованого пожежного депо. 

При видачі містобудівних умов, керувалися детальним планом територій ухваленому на так званому "темному виконкомі" в липні 2017 року, згідно з яким передбачено багатоквартирну забудову. Наразі земля має функціональне цільове призначення — громадська забудова, тому депутати ще мають змінити цільове призначення земельної ділянки.

Планується будівництво будинку каскадної забудови із спаданням від 10 до 3-х поверхів. Максимальна висота – 40 м. Містобудівними умовами визначається, що частина земельної ділянки потрапляє в водоохоронну зону та прибережну захисну смугу, тому будівництво чистини секцій можливе після здійснення намиву набережної.

Відзначимо, що довкола забудови цієї земельної ділянки вже неодноразово виникали конфлікти. Проти забудови виступали жителі прилеглих будинків. Перший велелюдний мітинг проти забудови відбувся в травні 2015 року, коли техніка почала розчищати територію під забудову.

Вже в червні 2017 року будівельну техніку ПП "Надія" виганяв разом з людьми "господар Митниці", депутат міської ради і соратник мера Юрій Тренкін.

Земельна ділянка комунальної власності з недобудованим пожежним депо, станом на 2014 рік, була в користуванні КП "Черкасиміськбуд". Це комунальне підприємство самостійно нічого не будує, але фактично існує для передачі під забудову ласих земельних ділянок без проведення аукціонів. В травні 2014 року комунальне підприємство за договором суперфіції передало ділянку в оренду ПП "Надія".

Як повідомляв сайт vikka.ua, батьку заступника черкаського мера винесли догану.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x