НовиниВідомий телеведучий просить врятувати життя юному черкащанину

Відомий телеведучий просить врятувати життя юному черкащанину

-

- Advertisment -

Щоб врятувати чотирирічного Стаса від смертельної недуги, є всього два тижні. Підтримати хлопчика із Катеринопільщини закликав у Facebook відомий телеведучий, автор програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров. До нього долучилася і учасниця гурту "Время и стекло" Надія Дорофєєва. 

"Дуже бешкетний, активний 4-річний хлопчина, який обожнює грати з машинками і обговорювати "хлопчачі" теми. Проблеми видає тільки око, що дивиться вбік, і голова, яку хлопець весь час нахиляє в різні боки. Проблема несподівано проявила себе 10 січня цього року. Мама помітила, що син якось дивно повертає голову, коли дивиться на неї. Стала розпитувати, що сталося – малюк сказав, що в очах двоїться, і він намагається підібрати положення, щоб бачити, як раніше", – пише Дмитро Комаров.

Стаса одразу відвезли до місцевого окуліста, але той сказав, що все нормально. Черкаський окуліст підтвердив висновок колеги та відправив до невропатолога.

"Так Стас вперше в житті опинився на МРТ. Це дослідження стало переломним моментом для сім'ї. У голові хлопчика виявили 5-сантиметрову пухлину, яка дуже швидко росте. Дуже рідкісний діагноз звучить так: пухлина стовбура головного мозку (гліома) з компресією суміжних структур, неповна оклюзійна гідроцефалія, тетрапарез. "Він не жилець", – приголомшили маму в одній із київських клінік нейрохірурги. Мовляв, просто чекайте, коли помре. Подальші пошуки все-таки підтвердили, що у нас таке оперують, але тільки після 18 років", – зазначає відомий телеведучий.

Єдиний шанс Стасу дали у клініці в місті Стамбул. Ціна операції і життя дитини – 110 тисяч доларів. Для простої сім'ї (мама – перукар, а батько – завгосп у місцевому будинку культури) із провінційного містечка це космічна сума.

"10 днів тому, коли ми познайомилися зі Стасом, ситуація була стабільною. Я хотів зібрати ще інформації перед публікацією. Але сьогодні у відрядженні я отримав страшну новину – на днях додаткове дослідження показало стрімке зростання пухлини. Вона вже практично перекрила канал мозкової рідини, залишився зовсім маленький канальчик, як волосинка. Йде дуже сильний набряк мозку. Хлопчику погано. Наприклад, два дні тому вночі він плакав, бо сильно боліли руки. Пухлина в такому місці може викликати біль у будь-якій частині тіла. А що буде, коли буде перекрито канал, ви самі розумієте… А тепер страшна фраза, яку навіть не хочеться писати. У нас два тижні, коли ще можна встигнути. Що раніше Стас опиниться у Стамбулі, то більше у нього шансів вижити", – йдеться у повідомленні.

З огляду на терміновість ситуації, родина попросила турецьких лікарів почати лікування до збору всієї суми. Там частково пішли назустріч – згодні почати операцію після внесення передоплати – 50 тисяч доларів.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

4149 4978 5409 5157 Тищенко Юлія Миколаївна (мама хлопчика)

МФО 305299

Код ЄДРПОУ 14360570

Рахунок отримувача 29244825509100

Як повідомляв сайт vikka.ua, родина школяра, на якого впала бетонна плита, просить допомогти з лікуванням сина.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський театр по-новому представив глядачеві “Макбет” (ВІДЕО) 

Приміряють образи, повторюють текст та перевіряють декорації. У Черкаському драматичному театрі актори готуються до чергової вистави "Макбет" Шекспіра. Ця постанова...

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x