НовиниВідома черкаська письменниця показала квартиру в центрі Києва (ФОТО)

Відома черкаська письменниця показала квартиру в центрі Києва (ФОТО)

-

- Advertisment -

Відома українська письменниця з Черкас, Ірена Карпа, ненадовго повернувшись до Києва з Парижа, де працює першим секретарем з культурних питань при посольстві України у Франції, запросила "JS" в свою щойно відремонтовану квартиру в історичному центрі міста і розповіла, як і завдяки кому вийшов такий простір в скандинавському стилі.

"Ця квартира з’явилася у мене рік тому, у квітні. Площа невелика, як на київські апетити, — 56 кв. метри. Але я вибирала район та якість будови. Можна було взяти значно більшу і з ремонтом, але дивитися на потворні панелі й промзони. А нові квартали без дерев — це взагалі не моє. Того отак. Старомодний Київ", – повідомила Ірена Карпа.

За її словами, ремонт тривав майже рік, проте постійно до нього лишаються питання: то балкон десь у підлозі треба закріпити, то ще якісь штуки вилазять, то просто треба переробляти щось, що було зроблено неправильно.

"Цими технічними деталями переймався мій кум, саме він керував доведенням всього до тріумфального завершення — мене не сильно травмував. Але матюкався сильно на всі ці браковані унітази і не так зроблену проводку", – говорить вона.

Двері гардеробу кінця 19-го століття, які письминниця"відкопала" на задньому дворі антикварного хламо-магазину в Сан-Пере-де-Рібес.

Портрет у вітальні — роботи Віталіка Маковія. Тепер він вчиться у Парижі, а тоді просто підійшов після концерту, запропонував написати Ірену Карпу.

"В мене погано з контролем. Я тут добрий поліцейський: мені кажуть, скільки треба грошей, я даю. Перестраховуюся тим, що роблять "свої". Тобто на совість. Були лажі, звісно, бо деколи бралися якісь "зальотні" будівельники, але наразі все вже виправлено. Ідеального ремонту не буває. Це завжди стрес. Або мій, або прораба", – зауважила вона.

Щодо інтер’єру, то в задумці був скандинавський стиль: світлі кольори, принципово біла підлога, максимум натуральних матеріалів. На таку основу потім можна "вдягати" все що завгодно.

"Працювали над проектом усі "свої". Дизайнером, з котрою ми разом продумували концепцію, була Ірина Артим: крім того, що в неї крутий європейський підхід до роботи (не імені "жилі бєдно — хватіт", як у більшості наших так званих дизайнерів), вона ще й дружина мого гітариста і найкращого друга. Олег, інженер, робив прорахунки і, наприклад, двері. У свій час мене просто надихнуло те, як вони зробили свій дім, — з нічого, з банальної коробки створили просто Нью-Йорк під Києвом", – зауважила Ірена Карпа.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська письменниця очолила Український культурний центр у Парижі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x