НовиниЧеркащина"Відмовся добровільно, а то ми її заберемо": черкаського підприємця...

"Відмовся добровільно, а то ми її заберемо": черкаського підприємця позбавляють права власності на земельну ділянку (ФОТО)

-

- Advertisment -

Корабель-ресторан, басейн, автопарковка та літня кав’ярня поміж хвиль Дніпра. Такий спортивно-розважальний комплекс має шанси з’явитись біля туристичного причалу по вулиці Козацькій у Черкасах. Та законний орендар землі роками відчуває тиск з боку місцевої влади. А на останній земельній комісії, куди В’ячеслав Керей прийшов відстоювати своє право на ділянку, йому повідомили, що рішення вже погодили без його участі і не на його користь.

Земельну ділянку площею 5000 кв.м. київському ТОВ "Центр відпочинку "НІКА" за рішенням Черкаської міськради передали у оренду в 2008-му строком на 49 років. Тривалий час там працював тимчасовий намет. Та внаслідок перевірок із ним виникли проблеми через недотримання санітарних норм. У 2014-му році право оренди вказаної ділянки отримав В’ячеслав Керей. Тоді був переданий увесь шлях узгодження проектів, отримані позитивні містобудівні висновки, узгоджені питання з екологічною інспекцією. До того ж, проект був обговорений та погоджений із місцевими жителями.

Стилістично будівлю спортивно-розважального комплексу спроектовано у формі триповерхового корабля. Поряд – літня тераса, плавальний басейн, човновий причал, паркова та літнє кафе. Проте втілення проекту не розпочалось через накладення міськрадою мораторію на будівництво у 2014-му році.

"Як законослухняні громадяни, ми нічого не будували. Хоча поряд уже було збудоване Мушієком житло. Потім Верховний суд відмінив рішення Придніпровського суду по скасуванню заборони і зараз ці будинки незаселені. Сьогодні та ділянка невизначена – можна там будувати чи ні. Рішення суду повернуло тимчасову заборону на будівництво", – розповідає пан В’ячеслав.
 

За словами підприємця, минулого року із його квартири були викрадені документи на право оренди землі. За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження. У зв’язку з цим, Керею довелось повторно проходити процедури узгодження. Тільки за останній місяць були подані дві заяви на видачу містобудівних умов, та відповіді немає й нині.

"Зараз ведеться слідство щодо проникнення у квартиру. На сьогодні заборонено відчуження цієї ділянки. Ми відразу зрозуміли, що це основна мета цієї крадіжки – викрадення документів. Але ми не могли зрозуміти, кому це потрібно, – каже В’ячеслав. – Весною цього року почався дуже великий тиск з боку керівників Черкаської міської ради, особливо від фракції "Свобода", які один раз мене викликали до міського голови, потім до заступника з ультиматумом – "відмовся добровільно, а то ми її добровільно заберемо". Я знаю причину і знаю особу, якій обіцяно цю земельну ділянку".
 

18 вересня В’ячеслав Керей прийшов на земельну комісію, яка мала б розглядати розірвання договору рішення про надання в оренду цієї ділянки. З’ясувалось, що питання члени комісії "тихо" погодили ще 29 серпня. Аргументували: орендар тривалий час не виконував на ділянці ніяких робіт і тримав її в неохайному стані. На це чоловік відповів, що йому не дають можливості використовувати землю за призначенням і водночас звинувачують у цьому. Хоча щомісяця підприємець платить за неї більше десяти тисяч гривень.

Також Керей пояснив, що тимчасовий безлад на території стався через крадіжку 24-ох об’єктів благоустрою. Щодо цього у поліції також відкрите кримінальне провадження.

"Два місяці слідчі не можуть виїхати на місце і встановити знаходження тих архітектурних форм, які викрадені. Але вони зараз стоять на сусідній ділянці "Дирекції парків". Слідчий то у відпустці, то на навчанні, то на виборах", – обурюється В’ячеслав.
 

Питання права на землю чоловік з’ясовуватиме на прийдешньому засіданні сесії Черкаської міськради. Також звертатиметься до суду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, фермер на Черкащині самовільно зайняв понад 20 гектарів землі.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x