Online TV
НовиниЧеркащинаВідмова від деяких продуктів може знизити ризик інсульту на...

Відмова від деяких продуктів може знизити ризик інсульту на 80%: результати дослідження

- Advertisment -

Учені з’ясували, що відмова від низки продуктів може значно знизити ризик розвитку інсульту в людини. Як стверджують спеціалісти, правильно підібране меню на 80% може захистити людину від незворотних наслідків захворювань серцево-судинної системи. Про це повідомляють на сайті OBOZREVATEL

Як нагадав Express, згадуючи Європейське перспективне дослідження онкології та харчування (EPIC), інсульт виникає, коли притік крові до мозку блокується, що, зі свого боку, перешкоджає надходженню кисню в тканини мозку. Чим раніше людина отримає лікування від інсульту, тим менше мозок буде пошкоджено.

За словами спеціалістів, знизити ймовірність інсульту можна, усунувши з раціону певні продукти.

“Дієти з високим вмістом насичених жирів і трансгенів, пов’язані з інсультом та іншими серцевими захворюваннями”, – йдеться у статті.

Також експерти застерігають від надмірного вживання солі. Її надто велика кількість у раціоні може підвищити рівень артеріального тиску.

Свої висновки учені зробили, вивчаючи медичні картки й анкетуючи 400 тисяч людей з європейських країн, включно з Данією, Німеччиною, Грецією, Італією, Нідерландами, Норвегією, Іспанією, Швецією та Великобританією.

У межах EPIC учасники відповідали на запитання щодо їхнього звичного харчування, обговорювали життя, історії хвороби та соціально-демографічні характеристики.

Дослідники спостерігали за учасниками в середньому протягом 12,7 року. За цей період дослідження вони звернули увагу на те, скільки м’яса, риби, молока, яєць, зернових і фруктів, бобів і зерна, харчових волокон їдять ці люди.

“Дослідження показало, що більш високе споживання фруктів, овочів, клітковини, молока, сиру або йогурту було пов’язано з більш низьким рівнем ішемічного інсульту, але не геморагічного інсульту. Зокрема, у разі вживання додаткових 200 грамів (г) фруктів та овочів щодня зменшувався ризик ішемічного інсульту на 13 відсотків, а 10 г/день харчових волокон зменшували цей ризик на 23 відсотки”, – вказали учені.

Ішемічний інсульт – найпоширеніший вид інсульту. Він виникає, коли згусток крові блокує приток крові та кисню до мозку. Ці згустки крові зазвичай утворюються в ділянках, де артерії з плином часу були звужені або заблоковані жировими відкладеннями, відомими як бляшки.

Спеціалісти також виділили основні фактори, що підвищують ризик інсульту:

  • Куріння
  • Високий кров’яний тиск
  • Ожиріння
  • Високий рівень холестерину
  • Діабет
  • Надмірне вживання алкоголю.

Статтю підготувала людина без фахової медичної освіти. Матеріали на сайті призначені для загального ознайомлення. Інформація розміщується задля повідомляння про симптоми та причини їх виникнення, для своєчасного візиту на консультацію до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура хоче відсудити у фірми Фірташа 4,1 млн

У фірми «підсанкційного» олігарха Дмитра Фірташа черкаська прокуратура хоче забрати через суд  4,1 млн грн. Правоохоронці просять Господарський суд Києва...

На Черкащині в ДТП загинув чоловік, поліцейські розпочали кримінальне провадження

Дорожньо-транспортна пригода сталася 2 серпня неподалік села Озерище, Черкаського району. Слідчі поліції попередньо встановили, що водій автомобіля «ВАЗ-2103» виїхав...

Цікаве:

Чому варто вибрати професійну фотосесію для вагітних

Вагітність — особливий час, наповнений трепетом і очікуванням. Багато...

Де навчитися візуалізувати інтер’єри у 3Д

3D-візуалізація інтер'єрів – це навичка, яка дозволяє створювати фотореалістичні...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас