НовиниЧеркащинаВідмінники "Захисту Вітчизни" отримали від очільника Черкащини почесні відзнаки...

Відмінники "Захисту Вітчизни" отримали від очільника Черкащини почесні відзнаки (ФОТО)

-

- Advertisment -

74 учня закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області отримали почесні обласні відзнаки "Відмінник захисту Вітчизни". Церемонія нагородження відбулася на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби в Україні ім. Героя України Генерал-майора І. Момота, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Участь в урочистому заході взяли голова ОДА Олександр Вельбівець, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, перший заступник начальника Центру, полковник Олександр Гаркуша, голова громадської організації "Об’єднання бійців-реформаторів" Сергій Лугеря, голова громадської організації "Реабілітація учасників АТО через спорт" Артем Лукашук.

Захід розпочався з виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули, захищаючи кордони України. Також учні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-прикордонникам та погруддя генерал-майору Ігорю Момоту.

Звертаючись до учасників дійства, Олександр Вельбівець зазначив, що Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Боєздатні Збройні Сили України – це здобуток і заслуга мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне – збудували армію і зупинили агресора.

"Щодня, спираючись на всенародну підтримку, зростає вишкіл українських воїнів, які зі зброєю в руках забезпечують мир та спокій українських громадян. Молоде покоління українців бере приклад з наших воїнів, черпає із їхніх щоденних подвигів наснагу на власні звершення. Саме ви і є нашими майбутніми захисниками Вітчизни, і вже на вас будуть рівнятися наступники, – звернувся до учнів Олександр Вельбівець. – Ваше сумлінне навчання військової справи, тренування відваги зробить вас сильнішими, рішучішими, здатними перемагати труднощі і в мирному житті. Я сподіваюсь, що вам не доведеться застосовувати свої знання у справжніх боях. Але ми всі повинні бути готовими боронити свою землю зі зброєю в руках!"

Він також відзначив, що навчальний предмет Захисту Вітчизни у зв’язку із подіями на сході країни сприймається набагато ширше ніж просто складова шкільної програми. Це урок патріотизму, відданості ідеалам демократії, загальнолюдським цінностям.

"Зрештою, цей  навчальний курс допоможе кожному стати справжнім відповідальним громадянином нашої України, – наголосив Олександр Іванович. – Переконаний, що в майбутньому ви поповните лави Збройних Сил України, які й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України".

Урочистим моментом заходу стало вручення обласних почесних відзнак "Відмінник захисту Вітчизни" та полотнищ Державного прапора України учням.

Показовий виступ з демонстрацією елементів військової підготовки представили вихованці військово-патріотичного гуртка "Захисник" ДНЗ "Іркліївський професійний аграрний ліцей".

На завершення урочистостей учнів було запрошено на екскурсію Головним центром підготовки особового складу Державної прикордонної служби.

Довідково:

Обласна почесна відзнака "Відмінник Захисту Вітчизни" вручається учням 10-11 класів закладів загальної середньої освіти та учням закладів професійно-технічної освіти, які за період навчання досягли найкращих результатів у вивченні предмета "Захист Вітчизни", за результатами семестрового, річного оцінювання та виконання програмових нормативів на 12 балів.

Урочисте нагородження проводиться щорічно на плацу Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. Героя України генерал-майора І. Ф. Момота. Відбір кандидатів на нагородження відбувається на засіданні комісії управління освіти і науки облдержадміністрації.

Протягом 2015-2018 років нагороду отримали 305 учнів. 14 травня 2019 року її отримали ще 74 учня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах пройшов міський чемпіонат із шахів.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x