додому Новини Черкащина Від вас залежить безпека дітей: черкаські поліцейські застерегли містян від нещасних випадків...

Від вас залежить безпека дітей: черкаські поліцейські застерегли містян від нещасних випадків на воді

0
lviv.dityvmisti.ua/

Поліцейські Черкаської області нагадали дорослим мешканцям області правила поведінки на воді і нагадали їм, що саме від них залежить безпека дітлахів. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Черкаській області.

«Безпека на воді для дітей має бути забезпечена вами, оскільки ви несете повну відповідальність за здоров’я і життя своєї дитини», – повідомляють правоохоронці.

Перше і основне правило – завжди бути поруч своєї дитини.

Крім цього є ще декілька:

  • Користуйтеся правилом «тримаємося поруч/ пливемо разом». Якщо дитина хоче поплавати, її завжди повинен супроводжувати дорослий.
  • Не дозволяйте дітям довго перебувати під водою, затримавши дихання. Дитина може втратити свідомість.
  • Користуйтеся жилетами. Рятувальні та страхувальні жилети значно знижують ризик утоплення. Особливо це стосується прогулянок на човнах, а також активних ігор у воді та занять водними видами спорту зі спеціальним інвентарем. Надувні нарукавники, іграшки для плавання тощо) не забезпечують надійного рівня захисту та не можуть замінити жилети.
  • Учіться надавати першу допомогу. Особливо це стосується техніки масажу серця та штучного дихання. У більшості випадків, надання першої допомоги (поки не приїде бригада екстреної допомоги) рятує життя та значно знижує ризик розвитку серйозних наслідків.
  • Виймайте з води іграшки. Якщо дитина бачить свої іграшки у воді, вона може піти за ними, тому краще їх забирати із собою одразу після гри у воді.
  • Не залишайте більш дорослу дитину наглядати за молодшою.
  • Не вживайте алкогольні напої під час відпочинку з дітьми біля басейнів та водойм. Батькам потрібно забезпечити пильний постійний нагляд за дітьми, а алкоголь може негативно впливати на самопочуття, концентрацію тощо.
  • Оновлюйте сонцезахисний засіб після купання, одягайте головний убір та не забувайте пити воду.

Сайт vikka.ua повідомляв, на Золотоніщині тіло потопельника знайшли на третій день.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version