додому Новини Від пожежі на Черкащині рятували людей із особливими потребами (ФОТО, ВІДЕО)

Від пожежі на Черкащині рятували людей із особливими потребами (ФОТО, ВІДЕО)

0

12 жовтня у селі Костянтинівка на Смілянщині в нежитловому приміщенні старої школи, в якому розташовувались місцева бібліотека та благодійна організація інвалідів "Коло друзів", виникла пожежа, повідомляє прес-служба Управління ДСНС у Черкаській області.

Про загорання до Служби порятунку за телефоном "101" повідомили випадкові перехожі.

Ще до прибуття на місце події рятувальників, через велике внутрішнє пожежне навантаження, вогонь швидко поширився горищем та на покрівлю будівлі.

На момент пожежі у приміщеннях, що перебували у власності Смілянської міськрайонної благодійної організації інвалідів "Коло друзів", перебували 10 осіб із обмеженими можливостями пересування та 2 людини обслуговуючого персоналу.

Враховуючи реальну загрозу життю людей, на місце події черговою зміною оперативно-координаційного центру Управління були спрямовані сили кількох пожежно-рятувальних підрозділів зі Сміли та Черкас. Увесь особовий склад Смілянського гарнізону Управління піднято за сигналом "Збір, аварія".

Загалом на місці пожежі оперативно працювали 6 пожежних автомобілів та 29 пожежників-рятувальників із Смілянської пожежно-рятувальної частини, аварійно-рятувального загону спецпризначення міста Черкас, і добровільної пожежної команди Смілянського комбінату "Дніпро".

Спільними оперативними діями рятувальників та обслуговуючого персоналу всі люди, що на час пожежі перебували у задимлених приміщеннях, були евакуйовані у безпечне місце та передані працівникам швидкої медичної допомоги.

Впродовж чотирьох годин напруженої роботи попри сильний вітер, який істотно ускладнював роботу розрахунків ДСНС, пожежу було локалізовано, а ще через дві години повністю ліквідовано.

Завдяки професійними діям рятувальників, під час гасіння пожежі було врятовано приміщення сільської бібліотеки, та підсобні будівлі Смілянської міськрайонної благодійної організації інвалідів "Коло друзів".

Внаслідок пожежі основна будівля зазнала значних пошкоджень. Вогнем було знищено значну частину її покрівлі та перекриття.

Причина пожежі та розмір збитків встановлюються фахівцями оперативно-мобільної групи та дослідно-випробувальної лабораторії Управління ДСНС.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині пожежа знищила три тонни сіна.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version