додому Новини Черкащина Від обстрілу на Сході прикордонників врятувало броньоване скло з Черкащини (ФОТО)

Від обстрілу на Сході прикордонників врятувало броньоване скло з Черкащини (ФОТО)

0

У зоні проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі броньоване скло "Кугуара" врятувало життя прикордонників. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер Держприкордонслужби України полковник Олег Слободян.

"Сьогодні, 16 липня, близько 6-ї години ранку під час доставки зміни прикордонних нарядів Краматорського загону до так званого "нульового" блокпосту на напрямку КПВВ "Майорськ" з боку тимчасово неконтрольованої території України розпочався обстріл зі стрілецької зброї. У результаті одна із куль 7.62 мм влучила в лобове скло автомобіля. Однак скло витримало і прикордонники зі складу ООС не постраждали", – розповів полковник Слободян.

Він також зазначив, що за час російської агресії проти України броньовані "Кугуари" врятували життя вже щонайменше 15 прикордонникам.

Зазначимо, що на "Кугуарі" встановлене куленепробивне скло виробництва "Оріон-Гласс", чиї основні потужності розташовані у Шполі на Черкащині. Підприємство розробляє і виготовляє куленепробивне скло для автомобілів, що застосовуються на транспортних засобах різного типу: для автомобілів служб охорони, кур’єрських та інкасаторських служб, автомобілів, які використовуються для потреб армії, автомобілів приватних осіб.

Комерційний директор "Оріон-Гласс" Сергій Рудненко в коментарі для "Козацького краю" повідомив, що шполянське скло вже встановлене на цілому ряді бронемашин для Нацгвардії, Держприкордонслужби і ЗСУ, які виготовляються в Києві, Черкасах, Миколаєві та Кременчуці – це скло на "Кугуарах", "Спартанах", "Шреках", "Фіонах", на БТР-3ДА, на "Барс-6", "Барс-8", на новітній установці "Грім-2".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські волонтери відвезли допомогу на Схід.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version