додому Новини Черкащина Від коронавірусу на Черкащині померла жінка

Від коронавірусу на Черкащині померла жінка

0

Протягом останньої доби на Черкащині виявили 5 нових випадків захворювання на коронавірус, одна особа померла.

Про це під час конференції повідомила очільниця Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова.

Так, наразі в області зареєстровано 1305 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Отримують лікування 260 осіб, з яких 49 перебувають на стаціонарі, амбулаторно отримують лікування 211 осіб. Заповненість ліжок на сьогодні становить 24,5%. На сьогодні померло 37 осіб.

Минулої доби померла одна особа. Нажаль, 63-річна жителька Лисянського району звернулася до лікувального закладу вже з ознаками пневмонії і мала тяжку супутню серцево-судинну патологію. Врятувати її не вдалося. Контактні особи були обстежені і в шести з них також було виявлено коронавірус. Наразі вони у задовільному стані і знаходяться під наглядом сімейного лікаря.

Із 1305 лабораторно підтверджених випадків 1005 чоловік уже одужали. На сьогодні епідситуація в області визначається за наступними показниками: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для лікування пацієнтів із коронавірусом. Відсоток завантаженості прораховується протягом 5 днів поспіль. На сьогодні цей показник на Черкащині становить 23,6%, що відповідає зеленій зоні. При перевищенні показника у 50% йде перехід до жовтої зони, потім до помаранчевої та червоної.

Наступний показник – середня кількість тестувань за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПРЛ-тести) та імуноферментного аналізу. Він має становити більше 24 тестування на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. Цей показник у нашій області складає 57,4%.

Третій – базовий показник захворюваності на COVID-19, який рахується за 14 днів і на 100 тисяч населення становить у нас 21,4.

“Відповідно, усі показники на Черкащині відповідають нормам, що дозволяє нашому регіону залишатися в зеленій зоні. Це також дозволяє нам розпочати новий навчальний рік із 1 вересня – додала Лариса Кошова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 скасовано.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version