НовиниЧеркащинаВід будинку – лише згарище: золотоніська родина потребує допомоги...

Від будинку – лише згарище: золотоніська родина потребує допомоги (Фото)

-

- Advertisment -

В одну мить сім’я Шевчуків із Золотоноші втратила все, що нажила за своє життя, а головне – дах над головою.

Все сталося через пожежу, яка виникла 12 серпня. Вогонь знищив добротний будинок, залишивши господарів без засобів існування, пише Золотоноша.City.

Цей день став фатальним для родини. На щастя, на той момент вдома нікого не було. Господиня Людмила була на роботі, чоловік Віктор – в родичів у Дібрівці. Пожежників викликали сусіди, які помітили вже полум’я, що шаленими вогняними язиками знищувало все на своєму шляху. Навіть рятувальники не змогли відразу підійти, бо дах був дуже розпечений.

Для гасіння пожежі вони задіяли дві автоцистерни, але врятувати майно, на жаль, не вдалося. Серед білого дня вогонь повністю знищив металеву покрівлю, облицювання стін, дерев’яні вікна, меблі, побутову техніку, домашні речі. Господиня дивується, як вижив у такому пеклі пес, який був на той час у вольєрі. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електропроводки. Оцінити збитки важко.

Одна біда тягне за собою іншу. Окрім клопотів, пов’язаних з ліквідацією наслідків пожежі, у Людмили виявили досить серйозне захворювання, яке вимагає термінового хірургічного втручання. На операцію треба чимало грошей, яких у родини немає. Наразі жінка здає аналізи. Яким буде вердикт лікарів – поки невідомо. Окрім всього, вона ще й втратила роботу.

"Кажуть, не питай за що, а питай навіщо, – ділиться своєю бідою Людмила. – Все життя з чоловіком трудилися, старалися, щоб мати забезпечену старість. А вийшло он як… Тепер залишилися без хати. Дякувати Богу, що маємо чимало друзів. Вони нас підтримують, як і сусіди. Багато небайдужих відгукнулися на наше нещастя: перераховують гроші, принесли посуд, одяг. Золотоніська міська рада пообіцяла теж допомогти, виділить дерево для ремонту даху".

У 56 років Людмила Шевчук змушена ставати на облік у центрі зайнятості, бо аптека, в якій працювала, збанкрутувала: навіть заборговану зарплату виплатити нічим. Чоловік 25 років працював вчителем, нині на пенсії за вислугою років. У будинку, який згорів, проживали і їхні сини. Старший Максим – учасник бойових дій. Пів року був на передовій на сході України, воював у Авдіївці.

Гірко бачити кіптяву і згарище від добротної садиби. Літня кухня тепер стала тимчасовим притулком для сім’ї. Господарі розповідають, що у будинок вклали багато грошей і сил. Купили його ще у 2004 році. Хата була із саману, обкладена силікатною цеглою. Не так давно перекрили дах і вкрили фінською металочерепицею, поміняли дерев’яні опори. У кімнатах теж зробили ремонт, вставили нові двері, вікна, замінили сантехніку. Розпочали обшивати хату, штукатурити, вже й купили фарбу, думали доробити. Але не вийшло.

Ясно одне: сім’я пережила стрес і залишилася без засобів існування, тож потребує від небайдужих підтримки та фінансової допомоги.

Тим, хто хоче допомогти родині відновити житло, а Людмилі Шевчук – у лікуванні, можуть перерахувати кошти на її картку ПриватБанку: 5168 7427 0239 2675.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Золотоніщині пройдуть планові антитерористичні навчання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x