додому Новини Черкащина Від бізнесу до політики: у Черкасах ділилися досвідом успішних проектів

Від бізнесу до політики: у Черкасах ділилися досвідом успішних проектів

0

Черкащани говорили про бізнес, політику, освіту, культурні та інші сфери життя 14 квітня на форумі "Це – твоє місто". Досвід успішних проектів та спільну мету – розбудову міста та розвиток потенціалу його жителів обговорили із десятьма спікерами, які хочуть жити та розвиватися у нашому місті, передає кореспондент vikka.ua.

На форумі були представлені успішні приклади того, як робити речі "правильно" в бізнесі, політиці, освіті, в культурній та інших сферах. Захід пройшов у вигляді коротких доповідей типу TED та обговорення їх під час перерви.

Голова громадської організації "Нові люди" у місті Черкаси Павло Валенчук каже: ідея такого форуму зародилася ще давно. Такий івент вони планують зробити щорічним.

"Сьогодні у нас будуть представлені десять різних спікерів – фахівців своєї справи, які розкажуть про сфери їхньої діяльності та чому їм важливо жити і розвивати саме наше місто",– каже він.

14 квітня чотири роки тому в Україні вперше за часи існування незалежної держави зіштовхнулися зі збройною агресією з боку сусідньої держави. На форумі не оминули цю подію своєю увагою і вшанували загиблих ветеранів війни хвилиною мовчання.

Спікер Лариса Когут, професійний капелан України поділилася із учасниками форуму частиною свого життя. Вона розповіла про своїх трьох синів та життя військового у цивільному житті.

"Капелан – це священнослужитель, який опікується військовими або на війні, або по поверненню. Я пішла добровольцем і наразі вже мала тридцять поїздок в зону бойових дій, була під обстрілами і постійно перебуваю в гарячих точках, – розповідає вона. – У мене позивний військовий "Сонечко", його дали мені бійці. Війна насправді – це дуже страшно і я хочу донести до всіх, чому хлопці, які воюють, саме такі, як знайти ключі до порозуміння".

Лариса Когут розповіла, що ті тисячі людей, які воюють на сході країни, – справжні герої.

"Вони віддають своє життя за те, щоб ми могли розвивати та розбудовувати своє місто, виховувати спокійно дітей, – каже вона. – Ніколи не називайте їх АТОвцями, у всьому світі їх кличуть ветеранами."

Капелан називає їх головним болем нашого суспільства, адже вони ніколи не будуть такими, якими вони туди пішли, бо війна залишиться назавжди в їхньому серці.

Інший спікер Ольга Касьянова має успішне івент-агентство. Вона каже: мала багато шансів і можливостей покинути Черкаси, але не хоче.

"Мене ніхто не розуміє, майже кожен другий питає, чому я ще досі живу в Черкасах. Все дуже просто, адже я дійсно люблю це місто і вірю в те, що його можна і треба розвивати і вдосконалювати. Хто, якщо не ми це будемо робити власноруч? – говорить вона. – Наразі ми допомагаємо багатьом, хто цього потребує, також втілюємо свої мрії саме тут, в цьому місті. Постійно працюємо та реалізовуємо якісь проекти та ідеї".

А ось спікер Віктор Євпак разом зі своєю дружиною, англійкою Керолайн та двома дітьми змінив своє життя в Америці задля щасливого життя в Черкасах. Він розповів про розвиток малого бізнесу в місті та про те, як створити нові робочі місця.

"Життя у Черкасах можна назвати одним словом – бідність. Люди бояться виходити із зони власного комфорту та ризикувати, – пояснює він. – Багато людей наразі виїжджає за кордон працювати, а все через те, що в нас малі зарплати та не вистачає робочих місць. Є дуже багато успішних прикладів того, як люди ризикували і втілювали в життя такі ідеї, які можна було назвати не надто вдалим задумом, але в них все виходило".

Також Віктор Євпак каже, що бажання жити в цьому місті і робити його кращим має бути у кожної свідомої людини і лише власними силами можна буде досягти успіху.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кооперативи – шлях до розвитку малого бізнесу.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version