НовиниЧеркащинаВід 20 копійок до 9 гривень за "квадрат": скільки...

Від 20 копійок до 9 гривень за "квадрат": скільки квартплати черкасці платитимуть новому управителю (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Від кількох десятків копійок до десяти гривень за квадратний метр житлової площі. Такі цифри побачать містяни уже в червневих платіжках від управителя багатоквартирних будинків, ТОВ "Сантехбудконструкція". Виконком уже уклав з ним договори майже по всім об'єктам 20 травня. Редакції vikka.ua стали відомі тарифи на кожен із 846 будинків, які перейшли до монопольного управителя від СУБів.

Так, наприклад, жителі будинку по вулиці Танкістів,2 платитимуть всього 18 копійок за "квадрат", ті ж, хто проживає у п’ятиповерхівці на Нечуй-Левицького, 18, побачать у квитанціях по 9,30 грн. Підприємець Андрій Бортник, представник компанії-управителя, пояснив нашим журналістам таку різницю в тарифікації по місту.

"Кожен будинок розраховувався індивідуально. Наприклад, є гуртожитки, в яких працюють електричні, а не газові плити. У цьому випадку немає окремих лічильників на електроенергію, яка споживається обладнанням для приготування їжі. І ця електроенергія розподіляється пропорційно між усіма мешканцями залежно від площі квартир чи кімнат, тому й тарифи там такі високі, – зазначає пан Бортник. – Крім того, тариф залежить від площі будинку та прилеглої території. Також грає роль довжина трубопроводів систем гарячого водопостачання, каналізації – це все теж треба враховувати".
 

Детально ознайомитись з цінами на всі будинки, які перейшли від СУБ, можна ТУТ.

Тим часом, сьогодні вранці Андрій Бортник уже провів зустріч з колективом Соснівської СУБ. Та, як і Придніпровська служба утримання будинків, вже з 1 червня має почати процес ліквідації, а документацію на всі будинки передати "Сантехбудконструкції". Підприємець запевняє: усіх співробітників СУБів готовий узяти на роботу у своє підприємство. Це ж нам повідомив очільник КП "Соснівська СУБ" Роман Моторний. Каже, єдине невідомо, – куди буде працевлаштоване керівництво ліквідованих комунальних підприємств. 

Світлина – Олександр Радуцький

Журналістам vikka.ua працівники зізнались: поки віри не ймуть таким обіцянкам і хвилюються, що зрештою залишаться без роботи.

"Він (Андрій Бортник, – ред.) нам каже: зарплата буде такою як зараз, а потім будемо переглядати, – розповідає один із пацівників Соснівської СУБ (імені й посади просив не називати). – А що ж переглядати потім, як у мене зараз, наприклад, близько 4 тисяч! Нащо нам тоді ця "революція" була, як не зміниться нічого?"
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, лідер "Вільних демократів" вимагає оприлюднити дані про борги СУБів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі успішно представили область на Чемпіонаті України з пауерліфтингу

Днями у місті Київ відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ, який вже вдесяте проводила федерація «Комітет пауерліфтингу...

Відома співачка потрапила в ДТП на Черкащині: в сторіз показала жахливу дорогу

Українська співачка Анастасія Приходько потрапила у дорожньо-транспортну пригоду на шляху до селища Чорнобай Черкаської області, де мала виступити із концертом...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x