НовиниЧеркащинаВіце-прем'єр-міністр привітав черкащанку, яка перемогла у всеукраїнському фотоконкурсі

Віце-прем'єр-міністр привітав черкащанку, яка перемогла у всеукраїнському фотоконкурсі

-

- Advertisment -

Відбулась урочиста церемонія нагородження фіналістів всеукраїнського фотоконкурсу "Великі світлини маленьких місць: моя громада – моє майбутнє", фіналістками якого стали дві талановиті жительки Черкащини.

Загалом у фотоконкурсі взяло участь 1200 українців. Він мав на меті показати, що кожен куточок України – чудовий приклад того, як перетворення в ході реформи децентралізації роблять життя кращим, підвищують рівень місцевого патріотизму та розкривають величезний людський потенціал мешканців об’єднаних громад, яких в Україні на сьогодні вже 742. До фіналу конкурсу, ініціатором якого став Мінрегіон, а організатором – Програма "U-LEAD з Європою", дійшли 50 найкращих фоторобіт, які тепер у вигляді мандрівної експозиції об’їдуть всю Україну.

Від Черкащини до фіналу у конкурсі дійшли головний спеціаліст Черкаської міської ради Оксана Ситник (із роботою "Ранкові Карпати") та учительобразотворчого мистецтва Чигиринської школи Олена Черноус ("Суботівська церква"). Олена Черноус, що дійшла до фіналу, займається не лише фотографією, але й виготовленням народної ляльки і є дуже творчою людиною загалом. Оксана Ситник, чия робота виборола третє місце у конкурсі, зізналась, що це була її перша поїздка в Карпати і перша її зйомка туманів. А сьогодні, до речі, жінка навчається у ЧНУ імені Б.Хмельницького і планує писати курсову на тему децентралізації.

Під час церемонії нагородження переможців фотоконкурсу Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що сьогодні країна працює над єдиною спільною ідеєю – зробити життя в громадах кращим і показати абсолютно іншу перспективу для наших дітей, де можна навчатися, зростати і планувати своє майбутнє.

"Для України одним із важливих завдань на сьогоднішній день є показати молодому поколінню, що в своїх громадах можливо не тільки розбудовувати інфраструктуру, а й свою перспективу. І надважливим інструментом у цьому процесі є децентралізація, яка крім повноважень і фінансів, дає можливості молодому поколінню проявляти себе і рухатись до влади в своїй громаді, приймати рішення і їх виконувати", — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що Україна сьогодні змінюється завдяки міжнародним партнерам і переймає найкращий європейський досвід. Адміністративний сервіс – Швеція, управління і енергоефективність – Німеччина, урядове електронне урядування – Естонія, адміністративно-територіальний устрій – Польща і Швейцарія. Зубко подякував програмі "U-LEAD з Європою", яка працює з Україною і надає підтримку в здійсненні важливої реформи децентралізації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у свої майже 60 черкащанка підкорила шпагат і танці на пілоні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x