додому Новини Черкащина Вибори в об’єднаних громадах на Черкащині можуть відбутися вже у жовтні

Вибори в об’єднаних громадах на Черкащині можуть відбутися вже у жовтні

0

Перші вибори в ОТГ закликав провести восени цього року віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. За його словами, 146 новоутворених ОТГ ризикують не отримати право перейти на прямі міжбюджетні стосунки із державним бюджетом, оскільки там не проведено перші місцеві вибори. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що перші місцеві вибори призначаються не пізніше, аніж за 70 днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня перших місцевих виборів. Водночас, за його словами, згідно з Бюджетним кодексом, бюджети ОТГ мають бути сформовані до 15 жовтня року.

На його думку, відтермінування прийняття рішення ЦВК щодо перших виборів матиме негативний вплив на процес формування інших територіальних громад з різних районів.

Наразі на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 146-ти об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 676 місцевих рад.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській – 18, Чернігівській та Черкаській – по 12, Полтавській – 11, Волинській – 10, Житомирській – 8, Херсонській – 7, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Херсонській областях – по 7.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаси освоюють кошти від Програми "Громадський бюджет-2017".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version