НовиниЧеркащинаВибори в об’єднаних громадах на Черкащині можуть відбутися вже...

Вибори в об’єднаних громадах на Черкащині можуть відбутися вже у жовтні

-

- Advertisment -

Перші вибори в ОТГ закликав провести восени цього року віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. За його словами, 146 новоутворених ОТГ ризикують не отримати право перейти на прямі міжбюджетні стосунки із державним бюджетом, оскільки там не проведено перші місцеві вибори. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що перші місцеві вибори призначаються не пізніше, аніж за 70 днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня перших місцевих виборів. Водночас, за його словами, згідно з Бюджетним кодексом, бюджети ОТГ мають бути сформовані до 15 жовтня року.

На його думку, відтермінування прийняття рішення ЦВК щодо перших виборів матиме негативний вплив на процес формування інших територіальних громад з різних районів.

Наразі на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 146-ти об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 676 місцевих рад.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській – 18, Чернігівській та Черкаській – по 12, Полтавській – 11, Волинській – 10, Житомирській – 8, Херсонській – 7, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Херсонській областях – по 7.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаси освоюють кошти від Програми "Громадський бюджет-2017".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x