НовиниВиборчі баталії на Черкащині досі не вщухають

Виборчі баталії на Черкащині досі не вщухають

-

- Advertisment -

Із проведенням першої сесії і обранням нового голови обласна рада, здавалося б, мала поринути у сесійні будні і відійти від виборчих перипетій. Однак позов кандидатки від БПП "Солідарність" Галини Кучер до Київського апеляційного суду вніс сум’яття у життя області та змусив захвилюватися обранців нового скликання.

Приводом до позову стали розбіжності у протоколах. Як розповіла у коментарі виданню "Дзвін" Галина Кучер, на одній із дільниць в 65-му виборчому окрузі Умані, де вона балотувалася, в протоколі було допущено випадкову технічну помилку. З цього приводу вона неодноразово зверталася до обласній комісії, однак там на це не звернули увагу. Проте не проігнорували жінку в апеляційному суді.

"Я подала позов до суду, і 23 листопада Київський апеляційний адміністративний суд визнав, що у протоколі були допущені арифметичні порушення, які спотворили результати волевиявлення виборців. Він зобов’язав обласну виборчу комісію скасувати постанови про затвердження списків депутатів по партіях і встановити справжні", – розповіла Галина Кучер.

За власним підрахунком Галини Кучер, вона посідає прохідне 15 місце із 18, які має фракція "Солідарність" в обласній раді. Якщо ж вона пройде, то вибуває останній депутат у списку. Ним є Володимир Коломієць, колишній начальник обласної податкової.

За словами позивача, постанову надали для виконання у Черкаську обласну виборчу комісію, однак там із ухваленням рішення зволікають. Поки члени ОВК беруть паузу, громадськість активно обговорює рішення суду. Одразу з’являється інформація, що нова обласна рада та її голова вже не легітимні, а деякі депутати навіть поспішають повідомити, що вже не є народними обранцями.

Як повідомило сайту vikka.ua джерело в ОВК, постанова рішення апеляційного суду не скасовує реєстрацію депутатів та призначення першої сесії обласної ради. Суд зобов’язав членів ОВК тільки розглянути скаргу, а не робити перерахунок голосів. Засідання з цього приводу обіцяють провести у найкоротший термін.

Нагадаємо, раніше ОВК перераховувала голоси до Черкаської обласної ради. Підставою цьому стала постанова Київського апеляційного адміністративного суду. Там задовольнили скаргу обласного кандидата у депутати Богдана Коломійця. До нового складу Черкаської обласної ради увійдуть вісім партій: 18 осіб від "Блоку Петра Порошенка", 16 – від "Черкащан", "Батьківщини" – 13, "Радикальної партії" – 10, "Відродження" – 8, "Свободи"  та "Укропу" – по 7, від "Партії ветеранів Афганістану" – 5 депутатів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x