НовиниЧеркащина"Ви утримуєте адвоката за наші "теплові рахунки": Згіблов запустив...

"Ви утримуєте адвоката за наші "теплові рахунки": Згіблов запустив флешмоб "правдивого податку"

-

- Advertisment -

Олександр Згіблов збирається подати до суду за наклепи, щодо недоплати податку в розмірі 85 мільйонів гривень підприємствами мецената Михайла Бродського. Такі провокаційні плакати розмістили невідомі в сесійній залі сьогодні, 20 лютого. "Вільнодемократівець" впевнений, що це невдалий хід мера Черкас і його заступника Юрія Ботнара.

Про це передає кореспондент сайту vikka.ua.

Так, під час свого виступу Олександр Згіблов подав документ, у якому зазначено усю інформацію про податки, що надійшли від товариства "Група "Венето" в бюджет міста Черкаси за усі роки. Зокрема, за словами підприємця, податки за 2019 рік склали понад 31 мільйон гривень. Так, військовий збір становив 730 тисяч гривень.

"Крім того, ми надали військовим допомогу, починаючи з 2014 року, понад 6 мільйонів гривень. Усі черкащани знають, як ми ставимося до війни, що проходить на Сході, і ми постійно допомагаємо нашим військовим", – зазначив Олександр Згіблов.
 

Також було заплачено 9 мільйонів 600 гривень ПДВ, податок на рухоме майно склав 200 тисяч гривень, земельний податок – 540 тисяч гривень, податок на транспорт – 60 тисяч гривень, ЄСВ, тобто кошти, що йдуть в пенсійний фонд, – 9 мільйонів 700 тисяч гривень, податок за заробітну плату – 8 мільйонів 800 тисяч гривень, податок на прибуток – 1 мільйон 400 тисяч, екологічний податок – 14 тисяч гривень.

"Я, як керівник підприємства "Група "Венето", наголошую на цьому, і як депутат міської ради маю право запитати у влади, куди витрачаються наші кошти, які ми всі дружно збираємо в наш бюджет. За останньою інформацією в ЗМІ, "Теплокомуненерго" заплатило із наших грошей адвокату Ципіну, який виконує і приватні замовлення міського голови. Отримав він 100 тисяч гривень наших коштів. На "Теплокомуненерго" купуються вишивальні машини, міський голова зі своєю депутатською більшістю витратив 10 мільйонів гривень за прибирання снігу в лютому і грудні, якого не було. Тому я прошу, щоб ви,Анатолій Васильович, підготували на наступну сесію інформацію про те, скільки податків сплатив плиточний завод, який входить у вашу бізнес-орбіту. Скільки було отримано коштів з бюджету міста, скільки було вкладено тротуарної плитки. І також звертаюся до депутатів міськради, керівників підприємств, підприємців, щоб приготували у добровільному порядку всі ваші податки і те, як ви наповнюєте бюджет міста. Яка середня заробітна плата на підприємстві, скільки ви заплатили ЄСВ і як ви наповнюєте бюджет міста за рахунок ПДФО. Запустимо таки собі флешмоб", – наголосив Олександр Згіблов.
 

Окрім цього він додав, що Вільні демократи вже кілька місяців проводять "тарифний майдан" на площі біля міської ради. За цей час містяни їм принесли багато платіжок із завищеними тарифами і люди обурені тим, що мер обіцяв знизити вартість тарифу, однак цього не відбулося.

"Біля міськради ми часто бачили адвоката Ципіна, який працює за рахунок наших платежів за тепло. По всій країні тарифи знижені, окрім Черкас. Бо наш міський голова обіцяв, але досі не знизив, тому що платить адвокату з рахунку "Теплокомуненерго" і вирішує свої питання. Анатолію Васильовичу, я передаю вам платіжки містян, можете їх вже зараз погасити. Там лише 70-80 тисяч гривень", – повідомив "вільнодемократівець".
 

У свій захист Анатолій Бондаренко зазначив, що, мовляв, інформацію про заволодіння крупною сумою бюджетних коштів Згібловим та Бродським він дізнався із судової постанови, яка надійшла на адресу Черкаської міськради. Однак надати підтверджуючи документ він не зміг.

"Я не є директором "Темпу" та "Марелі", медійники, які фабрикували цю інформацію, навіть не намагалися розібратися в суті справи. Заявляю, що ні я, ні Михайло Бродський до поширеної інформації ніякого відношення не маємо. Ті 85 мільйонів гривен, які нам "приписують" я ніколи не мав на рахунку і не бачив. Це глобальна сума. Для нашого Анатолія Бондаренка це кишенькові гроші, але для мене, людини, яка все життя пропрацювала на підприємстві, це нереально. Це політична боротьба, в яку ми вступили проти корупційної гідри, яка є в нашому місті. І от бачимо її результат. Йде передвиборча кампанія, тому я впевнений ми побачимо ще й не таке", – підсумував Олександр Згіблов.
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати на сесії вкотре вимагатимуть скасувати "негабаритний" тариф.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x