НовиниЧеркащина"Ви майже не відчуєте": у Черкасах третій місяць змінюють...

"Ви майже не відчуєте": у Черкасах третій місяць змінюють тарифи на тепло

-

- Advertisment -

Колотнеча із підвищенням тарифів на тепло у Черкасах розпочалася раніше, ніж до країни приїхала місія МВФ. 21 серпня "Черкаситеплокомуненерго" проводило відкриті слухання з цього питання, на яких були присутні кілька голів ОСББ, комунальники та, звісно, черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. Він назвав здорожчання тарифу "вимушеним" кроком і, мовляв, як би йому не хотілося, але такі зміни підуть тільки на користь громадянам. 

Так, у другій декаді серпня цього року керівництвом "Черкаситеплокомуненерго" було вирішено підняти тариф на 9%. На протоколи відкритих слухань натрапила в інтернеті екс- депутатка міськради Наталія Коваленко.

"..зі встановленням лічильників, обсяги використання газу впали. Це погіршило показники і підвищило собівартість (одним словом, наша економія все одно буде компенсована). В обґрунтування тарифу, крім збільшення цін на енергоносії, закладається середня зарплата 8137 гривень (в діючому тарифі – 4639). По сценарію слухань, мають бути виступи. Мені "сподобався" виступ голови профкому ЧТКЕ. Він підтримав зростання тарифів, оскільки, дякуючи цьому, зросте зарплата працівників, а 9% зростання для населення не є суттєвим і мешканці його майже не відчують…" – під сильним враженням "знахідки" написала Наталія Коваленко у Facebook.

Ніяких претензій, за словами жінки, до НКРЕКП бути не може, коли їм "з низів" шлють такі протоколи відкритих слухань, де "люди і представники влади (які обіцяли знизити тарифи) – єдині і з розумінням ставляться до підняття тарифів. Чому ми чекаємо, що нас повинен розуміти МВФ, чи Президент, чи Прем’єр – якщо "9% ми не відчуємо?"

Згідно з документом, під час виступу Павло Карась озвучив ряд чинників, які вплинули на коригування тарифів на теплову енергію, що можна помістити на півтори сторінки А4. Серед причин: збільшення витрат на оплату праці на 75,5%; зростання витрат на паливо (19%), на електричну енергію (16,5%); збільшення витрат води для технологічних потреб та на послугу з централізованого постачання гарячої води (на централізоване водопостачання до 72,4%, гарячої води – 5,5%).

Позиція міського голови – категорична. Очевидно, що на зібранні Анатолій Бондаренко найбільше наполягав на піднятті тарифу. До слова, однопартійці черкаського мера, який лобіював корегування теплотарифів від ЧКТЕ, активно висловлюються проти підвищення цін на газ для населення та беруть участь у тематичному флешмобі.

"Рішення є непопулярним, але вимушеним. Зараз важко знайти працівників на таку низьку заробітну плату і треба прийняти рішення для збереження трудового колективу. Ми збільшуємо тарифи на теплову енергію на 9%, але інфляція, вартість матеріалів ,палива зросли набагато більше. В подальшому необхідно ще переглядати розмір заробітної плати працівникам. Тому рішення про збільшення тарифів на тепло необхідно прийняти", – цитуються у протоколі слова очільника Черкас.

Тоді, 21 серпня, за підняття "теплового" тарифу учасники слухань проголосували одноголосно.

Сьогодні ж у коментарях журналістам vikka.ua директор КП "Черкаситеплокомуненерго" Павло Карась заявив: слухання, протоколи яких поки єдині опубліковані на сайті  підприємства, були попередніми. Нині ж можна говорити про кінцевий результат обговорень – здорожчання теплотарифів на 2,8%.

"Це ріст заробітної плати. Зараз тариф – 1091 грн за гігакалорію, а буде 1121 гривня. У нас просто тарифна заробітна плата – 4700 грн. Оскільки це питання тривалий час не переглядалося, то зараз відбулося корегування тарифів", – пояснює директор "Черкаситеплокомуненерго". 

Зазначимо, офіційного рішення про остаточний відсоток здорожчання тарифів на 2,8% на сайті ЧТКЕ немає, як немає й будь-якого іншої офіційної заяви про зміну тарифів. Тож черкасці продовжують готуватись до "захмарних" 9-ти відсотків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат вимагає у прокуратури "пригадати подвиги" Карася.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x