НовиниЧеркасиВетеран із Черкас здобув «срібло» на «Іграх Нескорених» у...

Ветеран із Черкас здобув «срібло» на «Іграх Нескорених» у Гаазі

-

- Advertisment -

«Срібло» в перший змагальний день «Ігор Нескорених», які нині тривають у Гаазі (Королівство Нідерланди), виборов Артем Лукашук. Ветеран із Черкас став другим у стрибках у довжину із результатом 5,20 метрів. Цю перемогу присвячує усім побратимам та посестрам, які віддали життя за вільну та незалежну Україну. Про це повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

Артем Лукашук
chmr.gov.ua

Цьогорічні «Ігри» для нього значно більше, аніж просто спортивні змагання. Це, зізнається, можливість розповісти світу про ситуацію в державі та про героїчний опір українських захисників російській армії.

– Ми вагались, чи вартує їхати, оскільки в нашій країні повномасштабна війна. Зрештою ми з командою вирішили, що треба, – коментує Артем Лукашук. – Зараз ми навіть більше дипломати, ніж спортсмени. Маємо багато зустрічей із різними високопосадовцями, розповідаємо їм правду про війну в нашій країні та про те, як підступно напав ворог, про наших мужніх побратимів та посестер та наших Кіборгів, які захищають місто-герой Маріуполь. Україна зараз номер один у світі, всі країни, які зараз із нами, вигукують «Слава Україні» при зустрічі та підтримують нас. Відчуваю гордість за нашу країну та за наш нескорений народ.

Ще в 2014 році Артем Лукашук став на захист східних кордонів: брав участь у бойових діях в населених пунктах Вуглегірськ, Слов’янськ, Краматорськ, Червоний Лиман, Ямпіль та Дебальцеве. У серпні того ж року внаслідок артилерійського обстрілу в місті Вуглегірськ отримав осколкове поранення і тяжку контузію.

Артем Лукашук
chmr.gov.ua

Після тривалої та виснажливої реабілітації український військовий почав ходити й більше того – тренуватися.

– У змаганнях такого масштабу я беру участь вперше, у 2017 році був у резерві збірної Invictus Games в Торонто та на Марафоні морської піхоти США у місті Вашингтон, – говорить він та ділиться подальшими планами. – Мене ще чекають змагання з баскетболу на візках. На жаль, не зміг показати кращий результат у спринті, дали про себе знать і травми, і перерва без тренувань та відновлення.

Нині Артем Лукашук служить в територіальній обороні однієї з приміських частин. Відразу ж після Нідерландів, говорить, повернеться у свій підрозділ захищати рідну землю.

– Дякую всім за підтримку всім, особливо нашому командиру Анатолію Іллічу: він справжній офіцер, – каже спортмен.

Міський голова Анатолій Бондаренко привітав Артема Лукашука зі здобутою нагородою та побажав подальших перемог: і в спорті, і на передовій.

– Сьогодні ви демонструєте всьому світові силу й нескореність українського народу, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Вболіваємо за вас.

Нагадаємо, Черкаси в національній збірній Invictus Games представляє ще один учасник – ветеран ЗСУ, депутат міської ради Сергій Прядка. Він планує показати себе у веслуванні на тренажерах, перегонах на візках, велоспорті та штовханні ядра.

Із січня 2015-ого по лютий 2017-ого року брав участь в бойових діях у населеному пункті Золоте-4 та на Світлодарській дузі у складі 54-ї ОМБр. Отримав поранення в селі Луганське внаслідок потрапляння ПТУР в санітарну машину під час евакуації людей.

chmr.gov.ua

Довідково: Ігри Нескорених – міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Читайте також:

Табурець розповість, чи знайшов спільну мову із елітами Черкащини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах боржник намагався уникнули сплати 5 мільйонів гривень до бюджету

Прокуратура виявила план боржника, який намагався уникнути сплати майже 5 мільйонів гривень до місцевого бюджету. Про це повідомляє пресслужба...

Смілянська громада проведе в останню путь загиблого сержанта

Загиблого захисника Андрія Гнатова проведуть в останню путь у Смілі. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Андрій Гнатів був...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x