додому Новини Черкащина Весна теплом не балує: якою буде погода на Черкащині у вихідні

Весна теплом не балує: якою буде погода на Черкащині у вихідні

0
tsn.ua
tsn.ua

Прохолодна погодна останніх днів не бажана, але цілком закономірна, оскільки спостерігається безперервне підкачування холодних повітряних мас з арктичного басейну, які перешкоджають надходженню справжнього весняного тепла. Потепління стримують північні процеси, які нетипово домінують у цьому році, проте «маленькі кроки весни» відчуваються майже щодня.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань розповів у Facebook, якої погоди чекати найближчими днями.

У п’ятницю та суботу погоду Черкащини формуватиме виступ антициклону «MARGARETHE» із півдня. Сонячна енергія вдень прогріватиме повітря у п’ятницю до +8 градусів, у вихідні до +12 градусів. Вночі без змін – близько 0 градусів. Істотних опадів не прогнозують.

А вже вдень у неділю синоптична ситуація зміниться. Атмосферні фронти циклону «QUASIMODO» зіпсують погодну ідилію: розпочнуться дощі часом з мокрим снігом, які «перейдуть» у понеділок. Адвекція тепла спровокує виникнення місцевих туманів. Тож для проведення господарських та весняно-польових робіт використовуйте кожну погожу годину.

Вже у найближчі вихідні, в ніч з 27 на 28 березня, о 3 годині ранку стрілки годинників в Україні переведуть на годину вперед – доведеться прокидатися раніше. Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення. Для адаптування до літнього часу допомогою буде врахування прогнозу погоди.

За довгостроковим прогнозом, із 31 березня – нетривалий сплеск тепла +15..+17 градусів.

1′

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісах Черкащини порахували диких звірів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version