додому Новини Черкащина Весна попрощається з Черкащиною дощами та холодом

Весна попрощається з Черкащиною дощами та холодом

0
tsn.ua

Висотно фронтальна зона, яка існує у верхніх шарах тропосфери відіграє значну роль в атмосферних процесах, оскільки в ній сконцентрована велика кількість енергії. Саме така синоптична ситуація, яка зараз домінує над нашим регіоном, провокує нестійку з грозовими дощами, часом з градом та шквалами погоду.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні, 27 травня, завдяки надходженню повітря з південних широт, на Черкащині – найтепліший день травня. Вночі було дуже тепло +14º, вдень чекаємо +28º.

Тепло буде і в п’ятницю, але вже з другої половини дня синоптична ситуація зміниться і в останні дні травня активні атмосферні фронти зумовлять дощі, місцями значні, подекуди з грозами, градом та шквалами 15-20 м/с. Розвернувшись на північний, рвучкий вітер наповнить наш регіон арктичною свіжістю, яка потягне стовпчики термометрів вниз. Температура вночі буде +11..+16º, вдень не вище +17..+22º.

У понеділок, 31 травня, атмосфера заспокоїться, дощі поступово припиняться. Температурний фон знизиться на 2-4º, що «відкине» черкащан на початок травня. Вночі +6..+11º, а вдень, не дивлячись на сонце, буде не вище +22º.

За попередніми розрахунками, перший тиждень календарного літа відзначиться нестійкою, вологою та прохолодною, як для початку червня, погодою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан попереджають про грози та град.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version