НовиниЧеркащинаВесна попрощається з Черкащиною дощами та холодом

Весна попрощається з Черкащиною дощами та холодом

-

- Advertisment -

Висотно фронтальна зона, яка існує у верхніх шарах тропосфери відіграє значну роль в атмосферних процесах, оскільки в ній сконцентрована велика кількість енергії. Саме така синоптична ситуація, яка зараз домінує над нашим регіоном, провокує нестійку з грозовими дощами, часом з градом та шквалами погоду.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні, 27 травня, завдяки надходженню повітря з південних широт, на Черкащині – найтепліший день травня. Вночі було дуже тепло +14º, вдень чекаємо +28º.

Тепло буде і в п’ятницю, але вже з другої половини дня синоптична ситуація зміниться і в останні дні травня активні атмосферні фронти зумовлять дощі, місцями значні, подекуди з грозами, градом та шквалами 15-20 м/с. Розвернувшись на північний, рвучкий вітер наповнить наш регіон арктичною свіжістю, яка потягне стовпчики термометрів вниз. Температура вночі буде +11..+16º, вдень не вище +17..+22º.

У понеділок, 31 травня, атмосфера заспокоїться, дощі поступово припиняться. Температурний фон знизиться на 2-4º, що «відкине» черкащан на початок травня. Вночі +6..+11º, а вдень, не дивлячись на сонце, буде не вище +22º.

За попередніми розрахунками, перший тиждень календарного літа відзначиться нестійкою, вологою та прохолодною, як для початку червня, погодою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан попереджають про грози та град.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x