додому Новини Черкащина Весна на Черкащині розпочнеться з теплої маловітряної погоди

Весна на Черкащині розпочнеться з теплої маловітряної погоди

0

Нинішня зима на Черкащині виявляється найтеплішою за весь період спостережень. Середня температура за сезон, за попередніми розрахунками, перевищує норму на 6 градусів.

Перша половина весни теж обіцяє бути теплою та недобором опадів, але можливі короткочасні затоки холоду. В другій половині зростає ймовірність частих зливових дощів на помірному температурному фоні. Про це повідомив у Facebook начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, цьогорічний березень очікується аномально теплим та з опадами в межах норми. Середньомісячна температура повітря прогнозується +3,5 градусів (при нормі +0,4), кількість опадів – 30 мм (при нормі 33 мм).

Найближчі вихідні пройдуть під впливом виступу південного антициклону, що забезпечить малохмарну погоду, теплі дні і прохолодні ночі на фоні зростання атмосферного тиску. Температура вночі 1-3 градуси морозу, вдень 6-8 градусів тепла.

На початку нового тижня, з наближенням чергового західного циклону збільшиться хмарність, хоча суттєвих опадів не передбачається. Натомість посилені південні вітри почнуть постачати в наш регіон теплі повітряні маси. Температура повітря вночі 2-7 градусів тепла, вдень підвищиться до 10-15 градусів.

Весна стартує в умовах комфортної погоди і з кожним днем її прикмети ставатимуть все яскравішими.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкащину шаленими поривами вітру атакував активний циклон "Юлія".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version